Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5267 / En ny och billigare M Leica! (Leica Rumors) Och bra bilder i DN

Det blir litet längre promenader varje dag för oss, för det är bra att röra på sig i de flesta sammanhang, både i sorg och glädje!
Och nu efter en påtår, så läser jag på nätet att det finns planer på att nytillverka en billigare M Leica! En Leica för film! Låter konstigt, så vi får se!

Men Leica kanske har upptäckt att en större grupp fotografer gärna fotar analogt med M Leica! Och att den gruppen nu växer! Nu menar jag inte de äldre Leicafotograferna, utan det har tillkommit en yngre grupp! ;) Och att då börja tillverka en billigare M Leica kanske vore en bra ide!
Och om det nu är så här, så har nog Leicas marknadsavdelningen funderat ganska ordentligt på det här innan man startar!

Här är det hela från Leica Rumors!
https://leicarumors.com/2020/12/28/a-new-cheap-leica-m-film-camera-is-rumored-for-2021.aspx/

Och begagnatpriserna på tex. en Leica M6 har ju ökat det senaste åren! För övrigt så fotade jag själv med Leica M6 i morse! Fast jag e ju gubbe, och då blir ju M Leica-fotandet inte så himla uppseendeväckande! :)

Och det är en hel del intressant att läsa i DN under de här dagarna! (Jag läser även DN på nätet, men då brukar jag ofta missa en del intressant, för det blir mest skumläsning)

.

Här är en intressant artikel! Jag va såklart tvungen att uppdatera mig på var Kummavuopio ligger! Stor respekt för att kunna, och vilja bo där ensam!

.

För övrigt så var det några mycket fina bilder på Niklas Rådström i DN! Ovanliga och speciella bilder! De här bilderna upplever jag som både säregna och som sagt ovanliga i dagens tidningsfotografi! Och bilderna kändes som om dom var "fotografiskt skrivna" tillsammans med texten! Och då är det bra fotograferat!
(Foto Paul Hansen)

/Bengan

Inlagt 2021-01-02 14:37 | Läst 1249 ggr. | Permalink
Det låter lite överraskande, men varför inte? Leica gör mest övertänkta saker.
Filmförsäljningen är i dag sådan att det är en helt lönande affärsidé att tillverka film – vilket kanske är en överraskning för många. Enligt Peter G. på Leica Center Stockholm, har filmförsäljningen ökat stadigt de senaste fem åren – och det är ju inte dom gamla stötarna som plötsligt har börjat köpa mer film, utan det är alla nytillkomna som ha börjat intressera sig för analog fotografi.
Om Leica tror att det finns marknad för en lite billigare mekanisk M-Leica, så är det nog så.
Det verkligt dyra är ju mätsökaren, och samtidigt är det den som "gör" en Leica. Lite svårt att se hur den skulle kunna göras mycket billigare med bibehållen precision och livslängd. De var ju också en av gamla CL/CLE:s svaga punkter, vid sidan av slutaren.

En Leica blir billig om man köper den i tid och sedan fortsätter att använda den.... Det kan man göra länge, utan att längta efter något annat.
syntax 2021-01-02 15:51
Visst - du har rätt. Ändå tror jag att det finns lite att ta av. Leica har på senare tid sprungit upp i en lite "onödigt" saftig prisnivå. Om man hos Leica tycker att man produktionspolitiskt vill ta fram en kamera av detta slag, så har man svängrum. Sedan skall vi nog komma ihåg att en "billigare Leica" nog inte blir någon billig Leica... :-)
Hej
Om priset blir en aning högt, så finns det fortfarande många gamla Leica M on eBay till hyfsat pris. För att inte tala om alla Canon RF som nästan är gratis.
Å objektiv av femtiotal design är också billiga.
God fortsättning
Bob
Precis samma reflektion om Paul Hansens bilder gjorde jag. Det är inte ofta bilder samtalar så bra med text. Ett radarpar.
/Gunnar S
Det finns ju redan en ny analog Leica M-A för kr 50.000,-. Varför vill man då göra en billigare? Och hur mycket billigare så att den inte skada försäljningen av M-A?
I det sammanhang måste jag tänka på Leica CL som var billigare än dåvarande M med påföljd att folk köpte CL istället för M. Och M-försäljningen rasade i botten, varför produktionen av CL ställdes in efter 2 år och Minolta tog över den istället under sitt namn.
God fortsättning och jag beklagat sorgen om Din hund. Jag har själv haft en.
Wolfgang
Svar från Benganbus 2021-01-02 17:30
God fortsättning till dig också Wolfgang!
Och tack för din omtanke!
Mvh Bengan
Tänker på er och Roffe, en fin vovve som jag "bara" träffat via bloggen och ändå saknar svårt. Var rädda om er!
Överhuvudtaget tycker jag att DN's fotografer gör bra jobb, med bilder som i hög grad lirar med artiklarna, som fångar artiklarnas budskap och själ, och som är bra bilder i sig! En hög fotografisk svansföring verkligen på DN.

Jag kan tänka mig att promenaderna i någon mån har tappat sin tjusning. Jag känner med dig, att förlora familjemedlemmar tar alltid hårt, jag har tyvärr egna erfarenheter av det. Men livet går vidare (även om jag aldrig riktigt fattat hur), man vänjer sig vid den nya bördan, fastän den aldrig försvinner. Och promenader är bra under alla omständigheter.

Sen det där med Leica är en helt annan sak och i och för sig en intressant frågeställning, dvs att man flirtar både med gammal teknik och yngre konsumenter...

Ha det//GöranR
Om någon kan så kan Leica.
Analog fotografering kommer med all säkerhet att överleva, om inte annat kommer det att överleva som konstform.
Analog fotografering kommer aldrig mer att bli någonting som används allmänt, det går sakta, det kräver mer av fotografen, det tar tid att få bilder och det går inte att ladda upp bilderna på nätet.
Jag har kvar två analoga kamerahus, men jag har inte använt något av dem på mer än 10 år, jag kommer nog att fortsätta med digital fotografering själv.
Ha en fin dag
Stefan



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg