Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5266 / Vissa bloggar är svåra!

Det här är en sådan blogg! Men jag vill ändå informera de som brukar läsa min blogg att vår kära Roffe stilla insomnade på Södra djursjukhuset i söndags! Roffe hade sista året haft artros, som han fick medicin för, och det fungerade ganska bra! Men för en fjorton dagar sedan såg vi att Roffe började få smärta, och även svårigheter med ena bakbenet, trots en ökad dos av artrosmedicin och smärtstillande, och att han även vaknade på nätterna och gick runt i huset och hade svårt att gå och lägga sig igen!

Så efter fjorton år i nöd och lust och i dur och skur med vår stora kärlek, så måste nu Matte och Husse försöka klara sig ensamma i livet!
Men det börjar svårt, i ett hus där vi inte längre hör de så välbekanta ljuden! Så det är en ständig kamp mellan tårar och en obeskrivlig saknad!

/Bengan

Ps. Jag kommer att vila mig från bloggandet ett tag!

Inlagt 2020-12-22 09:44 | Läst 3751 ggr. | Permalink
Beklagar sorgen, Bengan. Julfirandet känns nu förmodligen lite annorlunda men jag hoppas att det blir så bra som det kan bli efter omständigheterna.

Mvh
Fredrik
Det här var ledsamt att läsa. Känner med er i det ni nu går igenom. Inga ord från mig hjälper vill visa att jag bryr mig.
För djurets mindre lidande och ett av dom svåraste besluten. Sov i ro Roffe
Mvh
Vad sorgligt! Även om jag aldrig verkligen träffade Roffe, så blev han ändå en bekant genom din blogg. Kommer att sakna glimtarna ur hans (ert gemensamma) liv.

Som du kanske minns, så gick jag igenom detta när vår Fredde lämnade oss för några år sen. Det är svårt! Man behöver en tid, och man glömmer aldrig. Men livet går vidare, på ett annat sätt bara. Så ta en tag åt gången, och låt det "värka ut"! Jag känner verkligen för er!

Känns helt fel att skriva "God jul" i detta läge, men jag menar ändå nåt åt det hållet!
Trist att läsa! Det är faktiskt väldigt svårt att mista en hund. Det finns väl ingen varelse som är mer hängiven och trogen än en hund!
Det är ett drygt år sedan min Nisse, en Welsh Springer Spaniel, fick somna in pga svåra prostataproblem. Jag får fortfarande tårar i ögonen när jag tänker på honom.
Bengt, det är alltid trevligt att läsa din blogg, men inte idag. Jag önskar dig ändå en God Jul och ett Gott Nytt år.
Beklagar djupt! Märkligt, jag tänkte på din Roffe häromdagen och hur gammal han kunde vara. Inför förra julen, 9 dec, tvingades vi låta våran Amba sluta sina dagar. Hon var ungefär lika gammal som Roffe, hon blev styvt 14 år gammal, mycket för en tollare. Det ingår ju dessvärre i överenskommelsen med varje hund eller annat djur man har. Det har blivit många genom åren, man vänjer sig aldrig. Snarare tvärt om, det blir värre... Hoppas att ni trots allt får en fin jul!
Beklagar sorgen djupt... ta hand om er så gott ni kan!
Det var en mycket tråkig nyhet och jag beklagar verkligen, Roffe har ju ofta varit med i dina bloggar så det kommer att bli tomt utan honom.
Ha det gott /Stig
Väldigt tråkigt att läsa, jag förstår er sorg och att det känns som ett annat hus. Och sorg kan man aldrig förbereda sig för. Önskar er ändå en varm och innerlig jul. Många hälsningar/ Björn
Tråkigt för oss alla ... tyckte dessutom ofta att Roffe piffade upp dina bilder! Och bilden idag - sååå fin! 🦮
Roffe, som varit med i ditt bloggande så mycket. Kommer nog sakna att han inte finns med längre, men det är som det är. Allt har sin tid. Mycket som man vant sig vid försvinner, förr eller senare. Även Coronan förhoppningsvis. Hoppas ni ska kunna ha en fin jul ändå!
Hälsn, Nils/
Det svåra beslutet och stunden att säga adjö till sin trogne kompis. Beklagar/NE
Beklagar sorgen ni har nu efter er fina Roffe som vi alla här sett rätt mycket av genom åren!
Mycket tråkigt att läsa speciellt då alla Roffe-bloggar genom åren gjort att man fått komma er fina hund lite närmare in på livet. Ett ljus i allt elände är dock att Roffe slipper sina plågor och kommit till ro.

/Stephan
Mycket tråkigt att läsa, jag beklagar sorgen.

Vi är själva snart där vid samma beslut med vår storpudel Ofelia, hon är fjorton och ett halvt år och har varit med oss sedan hon var valp. Alltid pigg och alert men nu på slutet går det tyvärr åt fel håll.
//Anders
Beklagar sorgen Bengt. Sköt om er.

Mvh
Johnny
Beklagar Er förlust!
/MA
Vi känner för Er

Vännen
Bengt-Åke
En fin bild på er kära vän, förstår att sorgen är tung.
Vila i frid Roffe. Han har gett glädje till oss andra också. Delar er sorg.
Så ledsamt att höra, vi kommer att sakna honom🙏🏼❤️❤️🐾🐾🐾🐾
Så tråkigt att läsa, alltid jobbigt när en familjemedlem går bort. Önskar att nu ändå kan få en fin jul
Det var en sorglig läsning. Roffe har varit en högst bekant hund trots att jag bara träffat honom på bloggarna. Men det är som ett litet parallellt universum har ändrats lite. En kugge i den stora mekanismen gör ett klick.
Bästa hälsningar Gunnar S
Så otroligt tråkigt. Det är dock ett ansvar man har som djurägare. Ni fick många fina år tillsammans och vi har fått ta del av många sköna inlägg.
Hälsningar Lena
Sorgligt och trist, beklagar verkligen..HaD så gott det går..
/Gunte..
Tråkigt att läsa, den här julen blir inte som alla andra jular för er. Vi alla på FS har ju ändå fått följa Roffe på alla promenader i naturen och i dina omgivningar.
Sten
Fy så fruktansvärt tråkigt! Beklagar sorgen.Mvh Terje
Jag beklagar Bengt. Ta hand om er. Tack för att du delar med dig.
Så oerhört ledsamt att läsa.
Beklagar verkligen sorgen, sköt om er.
/Affe
Hej Bengt.
Det gör ont att mista någon. Jag beklagar det. Jag hoppas att julen kan lätta upp det lite. Ni får ta hand om varandra.
Ha de så gott de nu går.
Jerry
Det här är alltid ledsamt, och så sorgligt. Beklagar verkligen! Vi är ju några som varit med om motsvarande, det är ju den här obalansen när det gäller djurens liv och vårt. Har uppskattat dina små berättelser från Roffes liv. Ta hand om er, så gott det går.
Och sen säger jag som Per Ö: Känns inte helt rätt att önska God Jul, men jag menar nåt åt det hållet!
//GöranR
Hej,
Det var sorgligt. Han har ju blivit en kär vän här i bloggen.
Han blev alltid intressant på bild.
Vårt djupa deltagande
Bob och Ninni
Jag beklagar förlusten av er kära Roffe.
Han kommer fortsätta att vara närvarande, på sitt sätt, men annorlunda.
Fint att du berättar.
Hej Bengt.
Det var mycket sorgliga nyheter. Vi här i huset kan nicka i erkännande av den förlust och sorg som följer med att en sådan kär familjemedlem går bort. Det är garanterat att det tar lite tid innan man vänder sig till att de inte längre är där och man väntar på dem och hör dem långt efter.
Med många vänliga hälsningar till er båda från Roskilde / DK.
Nej, vad tråkigt.
Du har ju ofta delat med dig av Roffes tankar, och allt möjliigt roligt ni har gjort tillsammans. Trösten nu är väl att han slipper ha ont längre.
Ta vara på er i jul.
Bengt och Tina.

Så sorgligt och ledsamt med Roffe.

Lennart G./Rönninge
Vad ledsamt. Beklagar sorgen
Tänker på er.
/Krister
Beklagar Bengt. Tråkigt att höra. Det blir ju den trista verkligheten när djur lever så mycket kortare än vi människor.
När jag var tvungen att låta min gamla stridis till hankatt gå (okastrerad, 9 kg matchvikt utan fläsk), vacklade jag förblindad ut från kliniken och satte mig i ett gärdesdike och grät. Hustrun fick komma och trösta.
Jag vet alltså precis hur det känns - för djävligt!
Beklagar förlusten
Beklagar Rolfs bortgång. Jag vet vad det innebär att förlora en kär hund. Min cocker Zilla saknar jag ännu fast hon gick bort för mer en 20 år sedan. Du får samla ihop bilder på Rolf till en fin minnesbok.
Verkligen tråkiga besked.
Ta hand om er!
Så tråkigt att höra! Han har varit ett fint sällskap i dina blogginlägg och ett ännu större sällskap för er personligen! Sköt om er! Med vänlig hälsning Mats
Tack för tröstens ord i alla former!
Mvh från Bengan



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg