Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5260 / En äkta Leica, det är nog en analog Leica! :) ;) * UPPDATERAD *

Nu kommer jag såklart att få mothugg av dom som inte har en äkta Leica! ;) Varsågod! :) Men jag själv upplever att Leica förr va mycket mera en fotoapparat, än vad den är idag då den blivit digital! Nu finns det såklar några som även digitalfotar och även tar bra bilder med sin digitala M Leica, men det e inte dom jag pratar om! Min upplevelse är ändå att ha en digital M Leica, den har man mest för att  visa upp, och gärna också visa några väldigt skarpa turistbilder tagna med den kameran! ;) Och mycket av det här handlar såklart om en mycket bra marknadsföring hos Leica till en större grupp konsumenter! En marknadsföring som det digitala säkert har underlättat!

Å han dansken Thorsten Van Overgaard har nog dragit sitt strå till stacken! :) Varning, det är mycket att läsa! :)

Ok, det va det om det! :)

För övrigt så är det sprickor i gråmolntäcket i Gnesta! :)

Ha det!
/Bengan

Ps. Om jag fick önska, så vore det en "digital filmrulle" för den analoga M Leican! En rulle med två filmtyper, svartvitt och färg! Två OSO-inställngar, 100 och 800! Se'n kan man "göra filmer", typ Tri-X, Kodachrome och alla de andra filmerna, och en massa annat om man så önskar i bildprogrammen i datorn!
Det här skulle funka utmärkt för mig! :)

Inlagt 2020-12-14 10:46 | Läst 1644 ggr. | Permalink
Det är nog tur för Leica att man sysslar lite med marknadsföring. Strax för introduktionen av M8 Var företaget mycket nära konkurs. Den skandinaviska generalagenten som satt i Danmark exempelvis kunde nästan inte ta ut någon lön. Han satt på ett tyst kontor och knaprade medhavda lunchmackor. Man väntade bara på meddelandet om att produktionen hade stoppats, att alla ekonomiska möjligheter att driva verksamheten slutligen var uttömda. Så slutade den analoga mekaniska tiden hos Leica, det är den bistra verkligheten som man har att förhålla sig när man analyserar vad som var vad.
Sedan kom den digitala M8 - och så småningom med M9 den fantastiska vändningen.
En mekanisk Leica, en äkta Leica? Visst - men det var inte tillräckligt många som tyckte det, det bar sig inte, utan gick käpprakt åt helsike.
Jag misstänker att dagens generation fotografer som ser det stabila och berömda Leica, inte har en aning om detta.
Sven Blomquist 2020-12-14 11:38
Så var det väl, men det kanske inte säger så mycket om framtiden för Leica.
Leica hade sin konkurrenskraft i mekaniken från början. De var ju ganska överlägsna. Det kommer man inte att bli på digitalt där det finns många superduktiga konkurrenter, typ Fujifilm.
syntax 2020-12-14 13:30
Framtiden är det ju många som vill sia om, men få som kommer att få rätt om. Jag nöjer mig därför med hur det är med Leica nu - det är skitbra! Särskilt då om man betänker att företaget för inte så länge sedan var nära konkurs.
Vem är det nu som välter bikupan på festen?
Det är nog snarare de analoga Leica-M som är "trendprylar" för dem som vill synas idag. Ser hur många hipsters som helst som går runt med analoga Leicor idag. Däremot de få som går runt med digitala som jag träffat på verkar mest vara intresserade av dem som fotoapparater. :) Kanske beroende på just resonemanget att "en riktig Leica är en analog Leica" 😏, och vill man vara trendig är det viktigt att vara rätt.
Sedan är väl min erfarenhet att antalet "skitbilder" som visas knappast är beroende av teknik. Jag har sett en oändlig mängd skräp, för att inte tala om all skit jag själv plåtat, även när verktygen varait analoga. :)
martinot 2021-02-12 00:03
Klurig och korrekt observation Alf. Instämmer 100%!

Skall man vara trendkänslig hipster så är det en analog kamera, och då främst analog Leica som gäller.

Vill man däremot foto för att få bästa foto, och skippar vad som är trendigt bland den yngre hippa #södermalmseliten, då är det praktiska digitala kameror som gäller (väldigt ohippt, men mycket praktiskt för de som mer bryr sig om bilden än att vara hippa).

Alldeles för mycket fokus på prylar och vad man skall tycka om de på många bloggar (inklusive denna, och många andra på Fotosidan).

Bottnar nog i en osäkerhet på både sig själv och sin utrustning. 😀

Fram för ett större fokus på bilden (och då menar jag inte bilder på utrustningen)...
Leica M6 har nästan tredubblats i pris på ett par år, och det beror i mångt och mycket på att det är hippt att fota med en analog Leica, och särskilt om den är Made in Germany! :)
/Mikael
Hej Bengt.
Sicken kul debattartikel.
Jag håller på dig :)
Ha de gott.
Jerry
Svar från Benganbus 2020-12-14 16:12
Hej Jerry! Man måste få kunna vädra sina åsikter! :)
Ha det gott!
/Bengan



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg