Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5256 / Fuji X100 och Pixelracet (Å litet om Leica M8)

Och pixelracet drivs såklart av kameraindustrin och andra, typ internetsidor och bloggare! Å så e det nog vi grabbar som gärna hjälper till också! Vi är ju oftast mer teknikintresserade än bildintresserade! ;) Men det här e såklart känsliga saker att påstå det! Så ursäkta mej!  ;)

Å varför jag kom in på det här med pixlar, de va att jag läste om Leica M8, såg bilder tagna via Leica M8, och tyckte, va f-n 10 mpix kanske räcker! Å då tänkte jag att jag har ju en tio år gammal Fuji X100 på 12 mpix, så då måste det ju också räcka!

.

Och så plockar jag fram några äldre bilder tagna med X100 och tycker faktiskt vid närmare påseende att det räcker! I alla fall för att lägga ut på nätet! Nu jobbar nog X100 på full öppning i den här fotomiljön och med extra ISO, och så är det frihandstagning på modellen på översta bilden, en modell som även rör sig! Så vill man ha skarpare bilder så e stillastående som på den nedre bilden ett bra tips!

/Bengan

Ps. Den här översta bilden, den har jag i en 50 x 60 cm Crimsonkopia, och det funkar bra att ha på vägg!

Inlagt 2020-12-10 13:37 | Läst 1337 ggr. | Permalink
Hej Bengt!
Jag håller med dig att bilden är det viktiga. Jag fotograferar med allt möjligt för att det är kul. Har jag ingen kamera så är mobilen Canon.... eller kannon ska det vara. Det finns en massa olika sensorer mm men det analoga är roligast. Det är lite hantverk och slump.

Sedan har jag en gammal 12 mpix Canon G15 med genomsiktssökare som fortfarande tar fina bilder. Framkallar dessa i Rawtherapee som ger finare jpg än Adobes rawhanterare. Den kan du testa det är gratis!!!
Ha de så gott
Jerry
Intressant och veta. Har funderat på hur stora printar jag kan göra med min nyare Fujii x-100



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg