Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5246 / Campa i källaren nu på vintern!

Campa e Campagnolo! I förra veckan va det dags att ställa ned cykeln i källaren! Och tre pass har jag hunnit köra! Fast det gäller att ta det litet lugnt i början! 45 minuter, med 15 minuters uppvärmning! De sista tio minuterna så ligger jag på 110 i puls, det känns bra och lagom just nu!

.

Så här står cykeln i stället! Det e en luftbroms på den här appataten!

.

Å frambromsen används inte nu inomhus på vintern! :) Men jag skall nog torka av bromsen! Ser att det är en del "sommarfartdamm" på broms, och ram! :)

.

Å så e det e viktigt med vätska när man tränar!

.

Å på ovanvåningen så finns det en hund! Roffe alltså! Som vill ha sällskap när han äter! Jag skall sitta i stolen där!

.

Och så här blir då min vy på honom när han äter!

.

Se'n när han ätit klart, så skall jag leka med honom! De e bra för matsmältningen säger han! Å vad som gäller, det är att jag skall jaga honom, för han tar en boll i munnen, och jag skall försöka ta bollen ifrån honom! Det funkar såklart inte, han e snabbare än vad jag är! Men då väntar han in mig, och låter mig försöka att ta bollen när han ligger och håller den i munnen! Och det konstiga är, att hur jag än vrider mina fingrar, fingrar som e nästan är inne i hans mun då och då, så känner jag inga tänder! Det känns som han håller bollen med läpparna för min skull! Det e samma sak när han tar godis ur handen! Godiset tar han med läpparna, så känns det i alla fall! Han skall nu få en puss!  :)

Nog för nu!

/Bengan

Inlagt 2020-12-02 18:44 | Läst 1359 ggr. | Permalink
En trogen vän i alla väder
Svar från Benganbus 2020-12-03 09:56
Stämmer bra! Men ett litet orosmoln börjar växa i mitt hjärta,
inget är för evigt, Roffe är snart fjorton år nu!
/B
Får du nån fläktverkan där nere i källaren? Inte ens han Lance Armstrong i bästa och kanske odopade form kunde prestera på topp utan luftkylning.

Fin vovve!
Svar från Benganbus 2020-12-03 09:55
Källaren e bra på vintern! 15 grader! Klassisk 1940-talskällare! Inga nybyggda fuktväggar här inte! Och i 15 grader sitter man inte stilla på cykeln! :)
/B
Vi har en röllakansmatta som stämmer i färger med din men skiljer en aning i bårdens mönster. Den är signerad DL och jag har förgäves försökt utröna vem denna DL kan vara. Kan det slumpa sig så att du skulle kunna ha kännedom om det?
Hälsningar
Anders Arnell
Lund
Svar från Benganbus 2020-12-07 19:28
Hej Anders och ursäkta se'nt svar! Jag har frågat min fru om mattan, hon har fått den av sin mamma, men min fru vet inget mera om mattan. Var skall signeringen stå någonstans?
Mvh Bengan
GdGadolinium 2020-12-09 20:18
Hej Bengt!

Tack för ditt svar. Signaturen är en del av mattans väv och finns i ena kortsidans hörn nere till vänster när bokstäverna syns rättvända. Bokstävernas höjd är 5 cm och de är vävda i blått garn i samma kulör som finns i några detaljer på er matta. Vår matta är arvegods från min frus föräldrahem i Kristianstad och en gissning kan vara att den har ett skånskt ursprung.

Hälsningar

Anders
Svar från Benganbus 2020-12-10 13:40
Skall kolla närmare på vår matta! :)
/ B
Det är bra med en trogen PT. :-)

Snygga grejer, de där Campa-komponenterna.
Det finns särskilda däck du kan använda till trainern, om du vill köra tystare.
Svar från Benganbus 2020-12-10 13:43
Campa e det som gäller! I alla fall Super Record! Jag har hört att japanerna även gett sig på att göra cykelväxlar å så'nt! Låter inte så förtroendeingivande! ;)
/B



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg