Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5244 / Att fota med en iPhone e smidigt och bilderna blir bra!

Nästan en fickkamera! :)

Och en mobilkamera är ju också lätt att ha med sig! Och så kan man lägga ut bilderna nästan överallt! Det är nog det enkla svaret på problemen för de sk. kompaktkamerorna i dag! Vem tar med sig en stor kameraklump, om det inte är absolut nödvändigt! Eller om man nu inte bara vill visa upp sig! ;)
Kommer ni i håg Olympus OM-1, eller varför inte gängleican! En liten fullt funktionell kamera lätt att ha med sig! Och va gäller OM-1 så tvingades de andra fabrikanterna att göra något liknande, typ backa från storklumpstänket! Och OM-1 gick nästan ned i fickan, eller i alla fall kunde den hänga innanför jackan utan problem!

Om nu dagens kompaktkameror, eller vad dom kallas, tappar marknadsandelar, det är nog inte så svårt att förstå varför! Mobiltelefonkameran e mitt tips! Och en dellösningen kan vara, att skapa en nästan lika lättburen kamera som en iPhone typ! En kamera, som ändå är en riktig kamera, och som nästan går ned i fickan! Och då tycker jag Sony A7c e på rätt väg! Även om det finns mycket pillagrejer i kameran, just för att det går att lägga in massor av pillagrejer! Hur som helst, Sony A7c tycker jag är en "riktig kamera" med massor av funktioner, och en kamera som man nästan kan ha i fickan och slipper ta upp en töntig iPhone ;) eller något liknande märke när man skall fota! Så jag tror på den här kameratypen, trots priset! ;)

/Bengan

Ps. Nu vet jag såklart att det finns amatörbehov av "riktiga kameror", men det här gäller för dom som vill ha en liten kompakt och gängleicaliknande kamera som nästan går ned i fickan, å där man kan ha sina Zeiss och Leicaobjektiv på! :)

Inlagt 2020-11-29 10:52 | Läst 2669 ggr. | Permalink
Det är väl dags för kameratillverkarna att vakna. Stoppa in en mobiltelefon i kameran för att ge mobiltelefonerna en match.
Det jag har emot kameran i mobilen är att den är så hopplöst oergonomisk. Jag vill ha nåt rejält att hålla i och ett ordentligt avtryck.
Hej,
Jag tror vanliga kameror har inte en chans mot mobilerna.
Proffs och några få amatörer kommer att finnas kvar bland vanliga kameror.
Det är naturligtvis inga tekniska problem att sätta in telefonen i en kamera. Men släpper mobiljätten fram det. Det skulle inte förvåna mig om de redan bestämmer i stort inom kamerasektorn.
Gammal nördarna har inget att säga till om. Vi får leka med gamla leksaker.

Klapp
Bob
Det är praktiskt med en schweizisk armékniv i fickan, med sågblad, korkskruv, fiskfjällare m m.

Men det är mycket trevligare att hantera verktyg som gör ETT jobb, men som gör det bra! Som en riktig kamera t ex...
Sven Blomquist 2020-11-29 15:01
Det bästa verktyget är det som man har med sig.
nu ska jag soppa en rulle! trevlig kväll i metropolen :)
Måste det vara smidigt att att fotografera? /NE
Skit i mobilerna!. Vem skulle vilja jaga älg med en liten rosafärjad plastpistol???
Ha en fin helg.
/ Bengt H
Själv köpte jag en Sony RX1-r som fickkamera, den är lysande och man måste ju inte ladda upp alla bilder direkt på Internet.
Naturligtvis händer det att jag tar bilder med mobilen, de fungerar som dagboksanteckning men jag blir aldrig riktigt nöjd med kvalitén.
Ha en fin kväll
Stefan
Tack för tips och kommentarer! :)
/B



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg