Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5240 / Statsministerns tal till nationen

Som jag såklart lyssnade på, och tyckte det va ganska typisk svensk mellanmjölk! Varför måste Statsministern linda in budskapet som han gjorde? E det för att ingen skall ta illa upp? Och tala om solidaritet? De e bara de äldre som kommer ihåg det solidariska samhället! Numera tänker man på sig själv och sin egen utveckling! Det e nya tider! Det försiktiga i talet kanske va omtanke, så ingen skulle bryta ihop, bli sjukskriven och anmäla Statsministern till DO!

Varför kan man inte tala i klartext i ett krisläge? Och ta befälet som Statsminister!
"Nu får ni f-n ta och skärpa er och hjälpa till att begränsa smittan, för vår sjukvård går på knäna! Och smittan börjar komma tillbaka på våra äldres boenden också! Måste jag stänga ned samhället, innan ni fattar? Å spela inte dumma, ni vet vad ni skall göra! Ni skall hjälpa våra gamla, och vår sjukvård med att få ned smittan!"

Litet åt det hållet tycker jag att Statsministerns tal borde ha innehållit! Och sedan ta befälet!

/Bengan

Inlagt 2020-11-24 12:04 | Läst 1447 ggr. | Permalink
Håller med dig. Lite helvetespredikan hade varit på sin plats.
Det är ju rätt karaktäristiskt för dagen Sverige att man exempelvis sprider och tunnar ut ansvar, så att ingen i egentlig mening skall kunna ställas till svars om det går snett. På samma sätt sprider man, och tunnar ut, kritik och raka besked - så att ingen skall behöva känna sig kritiserad på riktigt.
Det blir ju ibland tokigt och lite skrattretande, när man från politiskt håll krampaktigt försöker vidmakthåll en låtsasvärld som inte alls stämmer överens med den riktiga verkligheten.
Tyvärr kan han varken stänga ner samhället, eller bestämma hur kommuner och regioner sköter äldrevård och sjukvård, med de lagar vi har idag. Det här var ett tal till folket för att få oss att förstå att i Sverige är det vårt personliga ansvar som mycket beror på. Men lite lamt var det nog, det kan jag allt hålla med om.
Lika fumligt som vanligt.Tål folki nte ett språk i klartext längre? Nu är det allvar så lägg förhindrande lagtext åt sidan för stunden. Det borde inte vara så svårt att förstå orsaken Svea rikes frfamtid/NE
nyanders 2020-11-24 15:38
Jag håller helt med om att statsministerns kunde ha valt ett mer kraftfullt sätt att uttrycka sig, likt det som Bengt skrev här ovan.
Men jag tycker inte att man ska lägga förhindrande lagtext åt sidan, det tycker jag inte passar en rättsstat. Gör hellre snabbändringar i lagen om det behövs, som ska godkännas av riksdagen, de folkvalda.
//Anders
Detta är en följd av den svenska lagompolitiken. Alla har ett ansvar men "allas ansvar är ingens ansvar"!
Jag vet om det här med otydliga lagar, otydliga ansvarsområden och lättkränkta regioner!
Och den som va litet observant i våras såg det här tidigt i pressträffarna, spänningar mellan de "ansvariga!" Och ingen vågade säga rakt ut, "ni sköter ju inte er jobb!"
För då kanske regionen skulle blivit stött!
Och det blev dom till och från!

Så det e nog tur att det inte va värre än Corona, typ ett krig!
Sveriges beredskap är inte god, det talar facit om just nu!
/B
Sven Blomquist 2020-11-24 18:53
När statsministern måste säga att beredskapen är god, ja då är det riktigt fara på färde!
Nils Bergqvist 2020-11-24 19:56
Lagarna är inte otydliga, bara otillräckliga vid pandemier typ denna. Därför utarbetas ny lag som ska ligga på riksdagens bord nästa år. Och om det blir krig behöver du inte oroa dig. Då gäller helt andra lagar än i fredstid.
Svar från Benganbus 2020-11-24 21:32
Nils, vad gäller krig, så har vi inte haft det på länge, å det e väl bra på ett sätt! Men på ett annat sätt, så e jag nog orolig över beredskapen hos Sverige även där tyvärr, även om andra lagar gäller!
/B
syntax 2020-11-24 21:39
Men fö´fan Bengan - redan Per Albin slog ju fast att vår beredskap är god... :-)
Han borde komma på kurs till Finland, här kör vi med hårda nypor (Management by perkele ... -typ). :-)
- hawk



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg