Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5234 / Leica Q2, en kompaktkamera?

Kameran här är bara med som blickfång!

.

Och så det här med att kalla en Leica Q2 en kompaktkamera! Nja... Allt är ju relativt, som han sa! ;) Och kanske även en smaksak! Och med allt som en digitalkamera skall innehålla i dag, och det utvändiga, display och AF-optik så visst kan det bli stort, om man inte gör nå't!

Men kommer att tänka på Olympus OM-1! En fritänkarkamera på sin tid. Konstruktören tyckte att amatör SLR-kamerorna höll på att bli för stora, och tänkte att det borde väl gå att göra en SLR-kamera i storlek som en gäng-Leica! Det gick ju bra! Men efter några år så va man tillbaka till det stora igen! Se'n om det berodde på att konsumenten "ville ha en stor och riktig kamera", med hjälp av bra marknadsföring, det vet jag inte!

Å nu är vi där igen, stora kameror, trots ny teknik! Har jämfört en Sony A7c med en Leica Q2, och visst är det skillnad i storlek och tyngd, men A7c innehåller också mycket grejer! Kanske för mycket i min smak, jag som bara fotar! ;)

Här är en länk till en jämförelse!

Om man skall locka fotografer/människor att fota med en "riktig kamera", och skippa mobilkameran i tid och otid  ;)  så tror jag en A7c e en liten bit på väg! En  kompaktkamera med en liten kompakt optik! En kamera som nästan går att ha i fickan, och med en fullformatsensor! :)

Nog för nu!
/Bengan

Inlagt 2020-11-19 09:50 | Läst 1257 ggr. | Permalink
Under många år fotade jag med en Yashica Electro 35 G. Trots att den var betydigt större än en Leica M med liknande objektiv kallades Yashican för kompaktkamera för att den var utrustad med ett fast objektiv!
/Mikael
Svar från Benganbus 2020-11-19 10:55
Det kanske e det som det handlar om, fast optik!
/B
Men det är kuligt att fota med en Leica Q kamera/NE
Svar från Benganbus 2020-11-19 10:54
Självklart! :)
/B
En Leica Q är galet bra på det mesta, men skulle behöva en rejäl fettsugning.
Svar från Benganbus 2020-11-19 18:44
Håller med på båda synpunkterna! :)
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg