Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5231 / Med kameran som tröst! :)

Den här kameran hade jag inte idag!

.

Men ni hör att jag e bildad va! (Vad gäller rubriken alltså) Hur som helst så va det fritänketid i över en timme idag! Jag va ute ensam! :) Inget farligt, men jag tror det e bra att träna på det då och då just för att avdramatisera det hela! :) Alltså, att vara utan mobil kallas också vara ensam numera! Och ofta i ensamheten kommer det tankar, om man inte blir avbruten! (Ni kommer ihåg Peter Sellers och rösträknade, så fattar ni vad jag menar) Och det här med tystnad e nog en lyxvara numera! Men det här med ensamhet som kan ge fritänk kan såklart vara farligt, hört talas om, Giordano Bruno? Det e väl därför som det finns 40 kanaler på Tv och minst lika mycket i mobilen i olika former! Staten är rädd om sina medborgare numera!

Synd att inte DDR hade bättre koll på det här! DDR körde ju bara med gråtråkig statlig propaganda-Tv! Sån't gick tyvärr inte folk på!  Tänk om den fria marknaden hade varit med i DDR! Då hade nog DDR funnits kvar! ;)

Men de e klart, jag va inte helt ensam i dag, jag hade kameran med! Som tröst alltså! ;) Men tankarna far och flyger friare när inte telefonen är med! Vad gäller kameran så kämpar jag med att fota ut en rulle film! 36 bilder! De e lättare med det digitala på flera sätt! Men jag kör vidare ett tag till med analogt, bara för att det går! Och så e jag som sagt, med i några grupper på Fejan, och där ligger skärpesnacket och lurar hela tiden! Det ligger i tiden, skärpa! ;)

Tänkte även på gatufoto när jag va ute! Med det e känsliga saker att prata om, för alla är ju gatufotografer! Vad man nu menar med det! Och jag läste nyss om det senaste på nå'n KameraRumor sida, "den nya gatufotokameran sköter mycket själv!" Kameran piper när den "ser" en bild! (Inget speciellt svårt att bygga den programalgoritmen måste jag nog tillägga) Och en röst säger i hörsnäckan, "Street signal five fingers left. Close to a picture of HCB! Are you or I going to push?"
Om nu kameran är inställd på HCB-bilder alltså! Se'n finns det otaliga andra fotografprogram i både kameran och såklart i datorn som snyggar till bilden med litet typiska HCB-detaljer! Så kommentaren sedan kan bli, "Oj, va fint, nästan som HCB!" Ni ser vilka möjligheter det finns, och kommer att finnas! ;)

Mitt sällskap i dag va en gammal Leica IIIf med Biogon 35! Och HP5 Plus! Och det här e det ingen kamera som piper tyvärr! Å då jag va fullt upptagen med att tänka, så glömde jag bort att ta bilder! :(

Nu en påtår i alla fall! Kaffebönor skall mätas upp och malas!
Jag vet att det finns kaffekapslar, tror ni jag e helt bakom va! ;)

Nog för nu!

/Bengan

Inlagt 2020-11-18 13:09 | Läst 1283 ggr. | Permalink
Upprepning är bra för inlärandet! Bengan/NE
Verkar va en bra pryl för gatufoto. Bättre vore kameran var självgående också. Man skickar ut den och den letar upp bilderna själv. Hälsar NL
Svar från Benganbus 2020-11-18 13:47
Hör talas om fotograferande drönare? :)
/B
Nisse Larsson 2020-11-18 14:59
Gatufotodrönare!?
Svar från Benganbus 2020-11-18 18:49
Och så kan man sitta och köra den hemifrån! Man sitter och ser gatubilden från drönaren i sin mobiltelefon/dator typ! Sänder tillbaka det den ser i realtid till skärmen alltså! :)
Bra att ha en så'n Gatufotodrönare när man inte vill gå ut typ! :)
/B
Min mobil är tyst och snäll, säger aldrig minsta pip - annat än en ringsignal ibland. Det är nämligen en gammal Nokia som bra är en telefon, ingenting annat. Det är vad jag har användning för, ingenting annat.
Internet sköter jag från min stationära dator. Jag är nämligen så inpiskat gammaldags att jag föredrar stor skärm framför liten skärm.

Dom som själva inhandlar och betalar för sin egen övervakning, får väl skylla sig själva.
bassa 2020-11-18 15:35
Samma här Jag har inte med mig någon telefon när jag går på stan. Vill någon ringa får dom ringa på min hemtelefon.
/Bengt H



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg