Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5232 / Jag skall inte lämna Fotosidan! :)

De e en del som skall göra det, lämna Fotosidan alltså, för dom tycker att Fotosidan inte e som dom vill att den skall vara! Å vem tycker inte det! ;) Men det e väl som allt annat, ingen är perfekt! Inte min Leica heller! Så det gäller bara att bita ihop och fota med det man har! Det blir inte bättre än så här! Och man hittar även bra saker både på Fotosidan och på Leican!  :)

Hur som helst, jag har i alla fall varit på utflykt från Fotosidan några dagar! Hört talas om Facebook! ;) Nördställe det med, om man så vill! Bla. annat så har jag kommit i slang med några Leica-nördar, vad annars, och fick en blogg att titta på! Jag tycker den här bloggen är så trevligt skriven, så jag vill gärna dela med mig av den! Tycker den är välskriven alltså! För att skriva e svårt, det e inget man föds med, träning heter det hela som vanligt! Det e väl som i fotografi, träning där med! Men det gäller att inte träna fel, då är det bortkastad träning! Så att ha en bra tränare e viktigt! Titta på Hanna Öberg! Hon e inte självlärd!

Ok, skall komma till saken, så här e länk till bloggen!

Annars rätt lugnt i centralorten, va inne i färgbutiken i dag och köpte tätningsremsor till fönster! Bra att täta innan kylan! Måste även täta taket i en garderob också, för i taket i garderoben sitter en lucka till krypvinden, krypvinden som inte är isolerad, och det e ett lätt kallras från luckan!

För övrigt har jag läst skärpejämförelser mellan Voigtländer Nokton 1,4/40 mm och Nokton 1,4/35 mm! Känns som jag har gjort ett bra köp vad gäller Nokton 40 mm! Även om 35 mm Noktonen är snygg! Nokton 1,4/35 mm påminner mycket om första versionen av Leica Summilux 1,4/35 mm!  Också den e snygg, men kanske inte så där superbra! :)

Nog för nu!

/Bengan 

Ps. Jag har haft den första versionen av Summilux-35:an! Upplevde praktiskt att den hade svagheter på full öppning! Och sålde den!
I den åldern jag va då förstod jag inte att det fanns andra saker än bara skärpa! Och det upptäcker jag senare, med tanke på de priser optiken nu går för! :)

Inlagt 2020-11-16 18:40 | Läst 1523 ggr. | Permalink
Bra besked! Tack för det!

Energirådgivaren i mig tillstyrker tätning vid vindsluckan. Både för att slippa drag in och för att inte släppa upp inneluft till vinden. Inneluften kan vara fuktig nog för att det blir kondens nånstans där uppe och sånt är inte bra.
Svar från Benganbus 2020-11-17 16:21
Tack för energistöttning!
/B
Hej Bengan
Det var en massa fina bilder i den bloggen. Tack för länken. Tråkigt att folk lämnar fotosidan. Jag är kvar som läsare men bloggmedlemskapet går ut. Sedan är det en massa extra jobb på hösten med löv och båtar mm. Jag är inte pensionär än.... Men, hinner jag så återkommer jag här i framtiden.
Ha de gott.
Jerry

PS din blogg måste jag ju titta lite i DS
Svar från Benganbus 2020-11-20 18:36
Tack för kommentar Jerry!
Som pensionär får du ännu mindre tid över! Jag lovar! ;)
Så då måste man hårdpriotera! :)
Ha det gott du med Jerry! Vi hörs!
Mvh Bengan



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg