Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5228 / Det skulle kunna fungera!

Här e en väl fungerande Biometar i Contaxfattning via adapter på Leica! Udda skapelse på Leica kan man nog påstå! :)

Fick då för mig i morse att även kolla om en Biogon från 1938 i Contaxfattning skulle kunna gå att använda på M Leica via den fattningen som e gjord för Biometaren! Jag var tvungen att skruva loss några grejer på Biogonen! Små skruvar va det också, microskruvar, som kan ha ett eget liv! Man bara tittar på dom så hoppar dom iväg! ;) Men det funkade inte via adaptern som det ser ut just nu! Det e någon tiondel i vägen vad gäller diametern på den bakre linskroppen! Det skulle gå att svarva ned en aningens liten bit på den bakre objektivdelen, som innehåller några linser, så det gäller att hitta på en bra fastsättning i svarven i så fall! :)

Skall fundera vidare på om det skulle vara intressant att använda en icke antireflexbehandlad Biogon på M Leica! Det e nyttigt med projekt! :)

Annars rätt lugnt i Gnesta, skall ut med Roffe om en stund!

/Bengan

Inlagt 2020-11-10 13:37 | Läst 941 ggr. | Permalink
Tjoa tee om du behöver låna vinkelslipen ;)
Svar från Benganbus 2020-11-10 15:32
Nja, en liten finmekanikersvarv, vore nog bättre!
Men tack i alla fall! :)
/B
Hej! Du vet väl att Amadeo har en adapter just för detta. Adaptern flyttar Biogonen sidledes just den där tiondelen som behövs för att gå fritt. Visserligen inte avståndsmätarkopplat men behövs det?
/Jan-Olof
Svar från Benganbus 2020-11-10 18:18
Tack för tips! Jag skall nog försöka titta litet mer på det här med kopplad avståndsmätning, det funkar på Biometaren. Lösningen kanske kan vara att ta bort litet metall på adaptern, och resten på optiken?
Hur som helst, tack för tips!
/B



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg