Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5209 / Tvålfabriken!

Omväxling förnöjer! Så vi lämnade centralorten för några dagar och åkte till Tvålfabriken i Nyköping där vi bodde i två nätter! Bra boende och kort gångavstånd till fikaställen, museér och bra matställen! Vi besökte såklart det nya Sörmlands museum, som e en höjdare, och det har dom fått pris för också! Bra fik har dom också!

.

Det blev några promenader också, även på kvällen! Och så hittade vi ett vegetariskt matställe med massor av vegetariska ölsorter! ;)
Å då undrar nå'n såklart, "e inte all öl vegetarisk?"
Jovisst, å då passar det vegetariska va! ;)
Hur som helst, käket va så bra på det här stället, så vi va där två kvällar å rad!

.

På hotellet där vi bodde fanns många bilder upphängda från den tidiga tvålfabriken! Nu heter Hotellet Sunlight! Så kanske fabriken hette också! (Det kanske finns några bloggläsare i Nyköping som kan reda ut begreppen)

.

Det stod en del snygga saker uppställda i sällskapsrummen på tvålfabriken! Ferrarin på förstabilden va där också!
Roffe, vår hund, fick vara på hundpensionat de här dagarna! De e viktigt för "småbarnsföräldrar" att få vara lediga då och då,  för att stämma av livet och vara ute och fnittra några kvällar tillsammans! :)

Nog för nu!

/Bengan

Ps. Fotade svartvitt film med M Leica och Canon 1,5/35, det kommer kanske en bild i bloggen senare efter framkallningen! :)

Inlagt 2020-10-24 20:27 | Läst 1113 ggr. | Permalink
Fabriken hette Sunlight och tillverkade tvål och tvättmedel. Min farfar jobbade där i många år och det luktade alltid tvättmedel hemma hos farmor och farfar, lukten följde med hem.
//Anders
Svar från Benganbus 2020-10-25 10:37
Tack för intressant informationen Anders! :) Vi läste även på litet om Sunlight och flera andra Nyköpingsföretag när vi va på Sörmlands museum! Museet är en höjdare!
/B



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg