Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5196 / Analogt med adapter!

Leica M4, Zeiss Sonnar 1,5/5 cm från 1930-talet, icke antireflexbehandlad, full öppning, i en Amedeoadapter, HP5 Plus, D-76!

Många fotar med äldre objektiv, ofta från analogtiden, på sin digitalkamera, och för det behövs adaptrar! Och adaptermarknaden har vuxit stort! Man får en annan känsla i bilderna med äldre objektiv säger någon! Inte så plastig känsla, har nå'n också sagt! Litet äldre känsla, e väl det man menar! Och ungdomar som vuxit upp i det digitala fotograferandet vill nu pröva på "riktig fotografi"! (Analogt = riktigt)

.

Här är kameran med Zeissoptiken!

Och en del av oss som fotar digitalt, har svårt att helt släppa det analoga!  Eller omväxling förnöjer! Visst e det rörigt i fotografin numera! Men ganska kul tycker jag! :)

/Bengan

Inlagt 2020-10-13 20:39 | Läst 1120 ggr. | Permalink
En bra kombo. Varken Leican eller Sonnaren förnekar sig.
Ett mycket fint porträtt.

MVH Janne
Hej Bengan. Anloga bilder har charm, svårt att få till digitalt, men jag tror ändå att vi måste vänja oss med det mer realistiska, skärpa färger, som vi ser själva i dagliga livet, eller på dagens digitala tv , där vi inte vill gå tillbaka till den analoga bilden,där känns det digitala som en själklarhet.
Men jag håller fullständigt med dig, att en analog bild, har en annan typ av skärpa och känsla, och känns definitivt mer personlig... Vi kanske i framtiden får koppla den analoga fotografin mer åt konstfoto.?
Ha det bra Bengt H
Du har en mycket tålmodig fru (och vacker). Fint porträtt!
Tack för peppande kommentarer! :)
/B
Ibland är det även kul med de klassiska objektivens renderingar, och mitt senaste tillskott i förra veckan var faktiskt den nytillverkade Zeiss C Sonnar 1.5/50 ZM (https://www.zeiss.com/consumer-products/int/photography/zm/c-sonnar-1550-zm.html).

Allt enligt samma gamla optiska design från 30-talet. Ibland är nytt bättre, men ibland kan det även vara precis tvärt om!

Ett suveränt fint porträtt!
Svar från Benganbus 2020-11-11 19:09
Ett kort svar vad gäller din optik! Är avundsjuk! :)
/Bengan



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg