Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5195 / Inga nyheter på Ostfronten!

Leica M6, Biogon 2,8/3,5 cm, full öppning, Tri-X

Vi va ute i Sörmlandsterrängen i går och det va mycket folk ute såklart! Söndag! Men vi tog gamla banvallen mot Åkers Styckebruk, för där e det ofta folktomt även under helger! Vi har några fikaställen utefter banvallen, och när vi sitter där på ett av fikaställena så börjar Roffe att vädra! Jag ser det på hans näsborrar! Vinden ligger mot oss från sidan, men vi ser inget! Vis av tidigare händelser så e Roffe tjudrad vid en tall! Ordentligt tjudrad! För om han får korn på något, eller ser nå't, då går det fort! Där räcker ingen tjugondels sekund för oss att reagera och fatta linan!

Och mycket riktigt, tjong sa det plötsligt i linan! Som tur e har Roffe sele, så lintvärstoppet går bra! Se'n fick vi hala in honom och tala lugnade, och förklara det här med älgpass och liknande för honom! De e inte bara å kuta ut och ta för sig! Vi såg faktiskt älgarna se'n också, på hundra meters håll c:a, men när Roffe satte fart och skällde, då brakade dom in i skogen och försvann!

Vad gäller den riktiga fotograferingen, som ungdomarna säger ;) så måste jag ta mig i kragen och framkalla! :) Tror det blir i eftermiddag! Har haft en förkrigs-Biogon på Leica M4 under några bilder! Liten kompakt optik! Fungerar utmärkt! Bilden här i bloggen e tagen med den Biogonen!

Nog för nu!
/Bengan

Inlagt 2020-10-12 13:53 | Läst 798 ggr. | Permalink
Full öppning även akteröver
Tur ändå att han använder rejäla kalsonger och inte något minivariant eller (hua) inga alls...

Hälsningar Jörgen
Har tyvärr ingen 28mm Biogon än, men älskar däremot mitt första M-objektiv som jag skaffde för några år sedan, som är deras motsvarande 25:a (Biogon T* 2.8/25 ZM). Extremt fin M-optik för väldigt lite pengar. En av mina absoluta favoriter.

Men kunde du inte valt ett bättre perspektiv?? 😱



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg