Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5182 / "Blir du blöt så dör du!"

På kalfjellet!

Prövade mina nya fjällgympadojor i blöt hemmaterräng i morse! Jag hade visserligen haft skorna i fjällen för en fjorton dagar sedan men det va ganska torrt där, så nu skulle jag pröva dom i regnet under första morgonrundan med Roffe! Skorna funkade bra! Det där med blöt å död hörde jag någon gång på 1960-talet under en föreläsning, tror det va på Hollands Folkhögskola! Det var en militärläkare som föreläste om hur viktigt det va att ventilera klädseln när man gick i fjällen! Skulle man skada sig, och då va blöt och fuktigt, så låg man illa till! För det va ofta långt till telefon och liknande på den tiden! Nu e det litet annorlunda!  ;)

.

Kommer i håg när vi vandrade i Norge runt Okstindan på 1970-talet, och vi hade delat på oss! Jag gick med lätt packning på stranden runt en större sjö och de två andra paddlade med packningen tvärs över sjön! Efter ett tag så tappade vi synkontakten, men de va väntat, och vi skulle se's om någon dag vid en viss punkt på andra sidan sjön!
Men det kom en storm emellan! Som började med regn och slutade i snö! :)
Jag hade ett litet lättviktstält och mat för några dagar, så jag förankrade tältet i den låga björkskogen och låg där tills stormen va över! Men jag hade ventilerat väl under vandringen så jag va torr och hyffsat varm när jag kröp in i tältet! :)

Vad gäller telefon på den tiden, så sa vi när vi åkte hemmifrån att vi skulle vara borta i tre veckor!

Inte så mycket mer att orda om just nu!
/Bengan

Inlagt 2020-10-04 11:38 | Läst 865 ggr. | Permalink
Återfanns paddlarna?
Mvh/Gunte..
Svar från Benganbus 2020-10-04 12:41
Inga problem, efter några dagar så va vi tillsammans igen! :)
/B



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg