Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5181 / To play unplugged... :)

"Under en intervju med Søren Kragh-Jacobsen, dansk filmregissör, fick han en fråga, och svarade ungefär så här: "In every musicians life there comes a time and place where you want to go back to basics, where you want to play unplugged....." Därför tror jag att flera "musiker" också inom fotografering, och som har hållit på ett tag, också kommer att gå tillbaka till att spela "unplugged" för en tid, eller kanske för alltid....

Den här återgången kan säkert betyda flera saker för en fotograf, men i de flesta fall handlar det om att använda en analog kamera, och kanske med ett objektiv, ingen zoom, och med svartvit film! Och som sagt, sannolikt gör man det här för en tid, eller parallellt med det digitala, men i vissa fall gör man en återgång för alltid!"

Inget är för evigt, "och allt kött är hö!"  ;)

/Bengan

Inlagt 2020-10-03 11:48 | Läst 949 ggr. | Permalink
Hej Bengan. Det är därför jag aldrig har spelat elbas. Kontrabasen och jag har kamperat ihop 50 år och gör så även i dag, men tyvärr inte under coronan.
Men Min Sony A7R III och jag kommer att jobba vidare. Mer och mer mot svartvita bilder.
Ha det bra
Bengt H.
Bra bild!* En längre kommentar måste skrivas skrev fs...
Jag gillar tanken att analogt och svartvitt är ”unplugged”. Frågan är var svartvitt digitalt hamnar. Elförstärkt akustiskt kanske?
Fin bild. Undrar hur den hade tett sig i lite högljudd färg.
/Gunnar S
Återgången är näranog total för mig. Både i svartvitt och färg. Det blir väl ett besök i den digitala världen då och då men det känns inget kul.
Håller med om allt.
Uttrycksfull och fin bild som får lite "stuns" då repor och skräp på filmen inte har städats bort.

MVH Janne
Jag har väl aldrig riktigt kommit in i det digitala, även om jag lärt mig det jag behöver för det. Men jag fotar lite grand digitalt, det mesta blir faktiskt med mobilen. För mig är ju även scannat/avfotat negativ lite för digitalt också. Jag vill göra bilden färdig helt och hållet, innan några ettor och nollor kommer in i bilden. Och helst ska dom aldrig komma in heller om man ska vara riktigt tillbaka till rötterna. Men det är ju oundvikligt om man ska visa något på webben. Och någon gång kan man vilja göra något riktigt stort av det som kommit ut från mörkrummet, då är det utskrift det får bli.Men det som visas från rotsystemet är inte ändrat, i princip bara överfört till pixlar, punkt slut.
Fin jämförelse. Jag funderar, kan man få ögon-tinnitus på nått sätt av de digitala? De får jag av rocknrollen...
Ha de gott.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg