Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5180 / Det här är inte Sony A7c, skriver det så ingen tror det i dessa fake-tider! ;)

Men jag hade önskat att den sett ut så här! Litet av ett Zeiss Ikon-stuk alltså! Å vad gäller A7c så skall jag vänta litet för att "testavdelningen" testat den litet till innan jag funderar på ett köp! Den kan bli billigare då också! :)

Hur som helst, ha en fin helg!

/Bengan

Ps. Tack för hjälpen med bilden Bernt!

Inlagt 2020-10-02 16:29 | Läst 1104 ggr. | Permalink
Jag förstår ditt intresse för den här kameran med tanke på att du vill kunna använda dina M-gluggar på riktig digital småbild. Men, vad jag läst och hört så är EVF:n väldans liten vilket jag i alla fall skulle irritera mig på. Bara en tanke. Och klarar sensorn att minimera magenta i kanterna på vidvinkliga objektiv? Antar att det är sånt som du vill läsa om i tester förstås.
Mvh
Fredrik
martinot 2020-10-10 13:30
Sony har alltid varit relativt dåliga för de branta strålgångar som vidvinklig M-optik oftast har.

Vill man ha en bra M-kamera så skall man köpa en Leica. Punkt. De är optimerade för M-optik helt från grunden. Filter och hela sensorpaketet är mycket tunnare än Sonys för att just bättre kunna tillgodogöra sig M-objektivs branta strålgångar.

Sedan tycker jag att M-optik hör hemma och fokuseras bäst på en klassisk RF-kamera. Mycket mer känsla att fokusera de på det sättet än på moderna spegellösa kamerahus med endast kontrastlinjer (finns även på Leica, om man önskar det).

Skulle för samma pengar som moderna spegellösa hus kostar, istället skaffa något begagnat för mina M-objektiv om jag inte hade haft råd med nya Leicahus.

Här är tex. ett kamerahus på Tradera som annonserades för 24 000 i somras, men som ingen nappade på. Ett riktigt klipp för den kameran (om beskrivningen stämmar att den var fullt fungerande).

https://www.tradera.com/item/340232/403822926/leica-m262-systemkamera-i-fint-skick-#view-item-main



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg