Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5761 / De e väl så på gamla hårddiskar! Där ligger ofta mycket annat som stör! ;)

Brukar skylla på det när jag behöver betänketid!  Nåja, det handlar nog om något annat också, stickspår kanske man kan kalla det! När jag läser så hittar jag ibland meningskonstruktioner som leder tankarna åt ett helt annat håll än vad som beskrivs i det jag läser, som kan ge en kommentar från närstående som, "Hallå, e'ru vaken? Varför svarar du inte på frågan?" 

Ofta e det otåliga ungdomar som säger så, typ 60+ och liknande! Dom har ingen aning om vad allmänbildning innebär för mänskliga hårddiskar i längden! Det får dom tids nog uppleva när dom själva e där! Skall försöka komma till saken så ni fattar! Ett exempel alltså! I morse när jag läste i DN om den nya miljötiden, typ hur leget e i San Francisco! Leget beskrivs som, "Natt klockan tolv på dagen" Då fattar ni hur lätt det är att ha fortsatt koncentration på läsningen i DN efter den tidsangivelsen! Så det med det mesta i livet, de scha vö liksom! Å mera så'nt blir det ju äldre man är! Så att hålla reda både nutid och förbigången tid, och ibland även framtidskonsekvenser samtidigt, det tar tid, om man inte skall slarvtänka!

.

Nu till något helt annat, om en fattigmansdigitalleica!
(Ingen särskrivning här inte)
Alltså, varför köpte jag en Fuji X-E1 i stället för Leica M9! Jo, efter att ha tittat och klämt på Leica M9 ett antal gånger, så tyckte jag att en Fuji X-E1 med adapter skulle fungera lika bra! Visserligen så blir min Summicron 35:a som en Summicron 50:a, men det funkar bra! Summicron som Summicron! :)

.

Här e en bild tagen med Fuji och Summicron 35:an i morse! Hyperfokal! 800 ASA! Tri-X inställning! Med inställningen HP5 Plus kanske bilden blivit litet bättre!? ;)

Å i dag fredag! De e inte så lätt att hålla reda på vilken dag det är när man e ständigt ledig! Både för och nackdelar me å vara ledig!

Nog för nu!
/Bengan

Ps. Första bilden e också tagen med Fuji och Summicron 35:an!

Inlagt 2020-09-11 10:53 | Läst 865 ggr. | Permalink
Sån sant som det är sagt! Ha det trevligt på lördag! Hälsningar/ Björn
Svar från Benganbus 2020-09-11 21:26
Tack för det Björn!
/Bengan



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg