Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5759 / De va nog mera äkta bilkörning förr! Å mer äkta foto också! ;)

Alltså, jag sitter vid morgonkaffet och tänker på bilder jag ser i en bok! En bok från 1960-talet! Det e flera som påstår att vi hade en bra tid på 1960-talet, vad det nu innebär!

.



Och vad gäller den här bilden på en Lotus så ser jag i alla fall mer av ett ursprung i racerbilskörning! I dag har vi byggt in ett antal elektroniska hjälpmedel även i racerbilarna! Å det elektroniska  finns ju såklart i våra vanliga bilar, och även i våra kameror! Vad gäller våra konsumtionvaror, så e ju marknadsplanen att alla skall kunna använda dom, typ köra bil, och fotografera osv, osv! Men breddar marknaden  genom att bygga in hjälpmedel för de som tidigare haft svårt med bilkörning och fotografering typ!

Å det e väl inget fel i det här att bilen sköter det mesta när jag kör, och att även kameran gör det när jag trycker på knappen! Man får tid över för annat liksom! ;) Och skulle nå´n ha synpunkter på det här när det gäller kameror, så finns det bildprogram som tar oss tillbaka några år i vår bildframställning! Retrostuk likom! Det finns retrostuk i det mesta!

När jag började fjällvandra för en femtio år sedan så fanns det inte så mycket hjälpmedel ute i vildmarken! ;) Inga goretexkläder, ingen mobiltäckning, å ingen GPS, å hur gick det då att fjällvandra? Det gick mycket bra! Så här i efterhand, när jag kan jämföra, så kändes det mer som en äkta fjällvandring liksom! De va väl de att man måste lära sig mer om väder, typ att se på himlen om det va nå't Pg framöver! I stället för att titta på mobilen alltså!

Så för att återkopla litet i alla fall, så är jag inte helt med på båten vad gäller alla de hjälpmedel som vi numera omger oss med! Det blir litet av en skyddad verkstad liksom! ;) Ok, jag e väl en så'n där bakåtsträvare, men jag undrar ändå...

/Bengan

Ps. Mera filmframkallning i dag! Så tror jag nu i alla fall! Om jag inte hittar på nåt annat roligare! ;)

Inlagt 2020-09-10 08:12 | Läst 926 ggr. | Permalink
Skojigt inlägg ;) Och visst har du rätt, 60-talet var bäst!

Tänker tillbaka då jag seglade en hel del och tyckte att navigering var en intressant syssla. Häromåret var jag ute en vecka med brorsan i sin stora båt och navigeringen utfördes via mobilen, så lätt, så tråkigt.

/Stephan
Men Bengan! GPS kräver ingen mobiltäckning ;)
Den som litar på GPS i fjällen lever farligt! Man måste veta var man är även om batterierna tar slut... Själv började jag gå med den gamla serien fjällkartor som enda underlag, och dom var på vissa ställen hopljugna på ett hotell i Jokkmokk, sas det...

Men en modern fjällkarta och en bra kompass är ett måste; sen kan man komplettera med GPS om man vill, men aldrig lita på bara den! Lätta, funktionella kläder, tält osv är väl däremot enbart av godo; då får man mer energi kvar för att fotografera!

Och min egen bil avviker starkt i utseende och prestanda från Lotusen på bilden! Och tur är väl det; var får man in fotoväska och fru i Lotusen?



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg