Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5758 / I dag tröstkonsumtion! :)

Å tråkigt med regn när man e ledig! Men jag hann i alla fall ut med Roffe innan det började regna på riktigt, så vi blev bara litet fuktiga! Jag behövde inte ens fälla upp paraplyet! Men se'n när vi satte oss i bilen så kom regnet! Bra tajmat sa Roffe! Då passade jag på att handla litet tröst med tanke på att det nog blir nog en del inomhus i dag! Köpte en tröstgrej, Vårt behov av tröst liksom! Omalda, mörkrostade kaffebönor! Vi har en kaffekvarn hemma, så det e lugnt vad gäller den delen!

Vad gäller annat behov av tröst, så har Fuji kommit med en ny optik, XF 50 mm f/1.0! :) Jag väntar nog med sådana extrema grejer, mitt prio e Meyer Plasmaten i LTM-fattning! ;)

Eller Zeiss Super speed! Också i leicafattning! Då kan jag även ha den på Fuji X-E1!

Men just nu e jag mycket nöjd med 7Artisans 1,2/35 mm! Kostar 1400:- c:a! :)

För övrigt blir det filmframkallning i dag! HP5 Plus i D-76!

Förresten, kaffet va gott!
Men jag skall mala kaffet lite finare nästa gång!

Nog för nu!
/Bengan

Ps. Vad gäller 7Artisans 1,2/35 mm så har man även där utgått från Ludwig Berteles Sonnarkoncept!

Inlagt 2020-09-09 13:44 | Läst 898 ggr. | Permalink
Rätt mysigt att sitta still i båten. ;)
Svar från Benganbus 2020-09-09 15:02
Skall försöka! :)
/ B
Vädret idag är klart mer lämpat för nymalet kaffe än för plåtande!

Din Artisans 35:a låter klart kul för det priset. Om/när tårterierna kan återupptas, vore det kul att jämföra med min åttalinsiga Cron 35 (som jag iofs är så nöjd med att jag nog inte ska ha nåt annat - men ljusstyrkan! M9 är ju ingen höjdare på höga ISO...). Vilken fattning är det; ser ingen adapter på bilden, så fruktar det värsta (Fuji alltså).
Svar från Benganbus 2020-09-09 15:00
Vi har en del att ta igen vad gäller viktiga jämförelser nu när vi inte kan vara på Tårtan! Jag tycker det är för trångt på Tårtan!
Det stämmer att 1,2/35 mm e för Fuji!
/B
elgenper 2020-09-09 19:54
Jo, social distansering var det ju förvisso inte då, men nu... Har faktiskt ätit lunch där två gånger i höst, delvis för att ge ett blygsamt handtag i deras kamp för tillvaron (men kantarelltoasten sist var helt superb!), och bägge gångerna var jag ensam inomhus (medan folk trängdes vid borden på den knappt meterbreda trottoaren, vad f-n det nu skulle vara bra för...).

Mme la patronne såg för övrigt ut att vänta tillökning vilken dag som helst; önskar henne och stället all lycka! Själv fortsatte jag med Kontrast och Stadsmuséet. Jag har väl tröttnat på att vara superförsiktig, det får erkännas. Men handsprit och vaksamhet mot närgångna snörvlare måste man ju fortsätta med!
Tråkigt med regn men jag gissar att vi fortfarande ligger på minus beträffande nederbörd (grundvatten), Kul med 7Artisans 35/1.2 , jag använder min ganska mycket, inte minst på grund av vikt-format. Det ryktas om en MkII men inget närmare om eventuella förbättringar. Tycker våra är snyggare ;)

https://www.sonyalpharumors.com/7artisans-announces-the-new-35mm-f-1-2-mark-ii-e-mount-lens/

/Stephan
Svar från Benganbus 2020-09-09 15:02
Våra e snyggare! :)
/B
Ser att du läser Fotografisk Årsbok 1967, passar väldigt bra en regnig dag
Svar från Benganbus 2020-09-09 23:28
Tack för den boken Lars! :)
/Bengan



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg