Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5152 / Barn i stad! Bilder av Anita Lönn!

Har fått några äldre fotoböcker, här är det Fotografisk årsbok från 1967, och där hittar jag intressanta bilder. Här har Anita Lönn tagit bilder på barn i stad. Rune Jonsson sätter in henne i samma fack som Roger Mayne eller Berndt Klyvare! Jag håller med!

.

.

.

Avslutar med några rader av Rune Jonsson...

.

/Bengan

Inlagt 2020-09-01 17:14 | Läst 1459 ggr. | Permalink
Anita Lönn var en lysande fotograf. Bilder jag minns. Och Runes fotohistoriska lektioner på Strömholms fotoskola öppnade upp en hel värld.
Fina bilder du grävt fram här. Skulle gå lite oftare i lumpbodar och leta efter såna här klenoder.
Detta är fotografering på riktigt.
- hawk
"Rakt på sak"
Nu vet vi vart du har fått ditt alias ifrån.

Det var också annorlunda att fotografera på 60-talet.
En kameras närvaro skapade eller påverkade realismen i bilden på ett annat sätt än idag när mobilen ofta är en daglig kanske ständig ingrediens i tillvaron.

MVH Janne
Anita Lönns bilder styrker Runes åsikter om de bilder som så att säga hamnar mittemellan de två tillrättalagda formerna. Rune var för mig en god lärare och senare kanske att betrakta som en god mentor.
Anita Lönn hade jag den stora äran att känna från Fotoskolan, rapp och festlig tjej. Hon var också med på den resa ett stort gäng från skolan gjorde till Paris. En sommar (kanske var det samma år) när vi var några som bodde hos Christer nere i Foux dök hon också där till vårt glada gäng. Som sagt en duktig fotograf som gick bort alldeles för tidigt.
Svar från Benganbus 2020-09-02 12:46
De här bilderna verkar Anita ha tagit när hon va 20 år. 1970 medverkade Anita som skådespelerska i filmen Stockholmssommar, regi och manus av Tor-Ivan Odulf. Några år in på 70-talet slutar Anita fotografera och säljer sin kamera. Hon går bort allt för ung, och dör 31 år gammal sommaren 1977.
/B
per-erik åström 2020-09-02 13:00
Stockholmssommar hade Anders Petersen i den bärande rollen.... filmen togs snabbt ner från biograferna, fick urusla recensioner, men skulle vara kul att se idag.
Väldigt intressant och otroligt fint. Tack för tips om en fotograf jag helt missat!



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg