Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5231 / M Leica va ju ett stort steg, men se'n då?

När jag läst litet mer om Contax IV och sett hur mycket den pekade framåt redan på 1930-talet, så kommer jag osökt in på M Leica! När Leica M3 kom så va det en sensation, men Contax IIa och IIIa höll sig bra kvar ändå några år, mycket beroende på Zeissoptiken! Men se'n upptäckte fler och fler M Leica, bla pga. den fina sökaren och att Leica nu även kunde göra bra optik! Läs Summicron! Se'n tillverkade även andra fabrikanter optik till Leica, som bla. pressfotografer gärna hakade på! Men om man jämför att tex. ladda kameran, så va Leica fortfarande bökigare att ladda än en Contax från 1936!

Och vad vad gäller M Leica i stort just nu, så har det inte hänt så mycket, inte ens när M Leica blivit digital! För det finns säkert några M Leica ägare som önskat sig AF på den digitala Leican! Å kanske en ännu bättre sökare, kanske något liknande som på en Fuji X100! :)

Och Zeiss har tappat styrfarten vad gäller mätsökarkameror! Den sista va den analoga Zeiss Ikon! I en av prospekten skrev man att när tiden är mogen, så kommer en digital Zeiss Ikon! ZM optiken e gjord för att användas digitalt! Men för nå't år sedan så kom beskedet, det blir ingen digital Zeiss Ikon!

Nu e ju Zeiss inne på fotomarknaden med många andra produkter, och en mätsökarkamera e nog litet för udda!
Även om det numera är mycket lättare att tillverka en digital mätsökarkamera, se på Fuji X100 och X-Pro2!

.

Just nu fotar jag med Contax G2, även det va ett framåttänk av Zeiss, som ger mig funderingar både på Zeiss Ikon, men  även på en modern digital M Leica som sagt! Med AF typ! :)

/Bengan

Ps. Leica tycker jag påminner om Zeiss på tidigt 1950-tal med sin Contax IIa och IIa, som inte va något framåttänk, utan man ville i stort bara visa att Contax och Zeiss nu låg i väst! För man hade ju framtidsalternativet, Contax S, men tog inte med det till väst!
Det känns som M Leica fastnat i nåt'n liknande vad gäller M Leica, man vågar inte, eller vill inte tänka framåt! ;)

Inlagt 2020-08-19 10:42 | Läst 721 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg