Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5096 / Mariefredskameran! :)

I dag va vi i Mariefred! Spännande inledning va, det låter som en början på en uppsats i plugget efter sommarlovet ! ;) Nåja, till Marifred alltså, men först kollade vi ett Kafé på Hedlandet som några vänner tipsat om,  se'n till Mariefred! Det va ovanligt litet folk i byn som nog är en sommarstad, men det va rätt skönt! Vi kunde gå och flanera på kajen med stora avstånd! Hålla avstånd i viktigt idag! ;) Ibland va det nästan hundra meter till nästa flanerande grupp! Och det va en sommartemperatur idag som Roffe gillar, arton grader c:a!

Kamera var Leica Standard med en tysk piratoptik! (Zeiss heter piraten) Film va HP5 Plus och exponeringsmätare Sekonic! Jag tog väl en femton bilder, för det va ganska häftiga moln idag då det va åskskurar i fjärran!

Visst ryckte det i handen att ta fram iPhonen för att ta några bilder, man jag höll mig, så det får bli en bild på fotoutrustningen i stället! :) Det e litet annorlunda att fota med den här utrustningen! Hålla koll på ljuset, ställa avstånd vid behov och bländare/tid! Jag hade måttband med ifall! ;) Men de e ett avspänt sätt att fota på!

Kurt Tucholsky ligger förresten begravd på kyrkogården i Mariefred!
Förra gången vi va här så besökte vi graven!

Nog för nu!
/Bengan

Ps. Det blev litet fotovibbar från 1959 idag! Men 1959 fotade jag med en Leica I! Och hade exponeringsstickan Teckno från Katrineholm som hjälp vid exponeringen av diafilm!

Inlagt 2020-07-08 20:10 | Läst 1360 ggr. | Permalink
Jag är imponerad! Du känner till Kurt Tucholsky! Inte många som känner till honom i Sverige! Själv besökte jag hans krav 2014.
Den exponeringsstickan (gjord i Katrineholm förresten om jag inte minns fel, så den har inte rest så långt..) hade jag när jag fick börja använda farsans bälgkamera på femtitalet. Han fnös; exponera använde man ögon och erfarenhet till...

Men den där Sekonic var väldigt bra, när man väl lärt sig tänket bakom infallande ljusmätning!



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg