Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5081 / Inga nyheter är bra nyheter! :)

Att använda saker man e inkörd på ger ofta en stor och annan frihet, i alla fall för mig! Då slipper man läsa instruktionböcker eller köra "trial an error" innan man kommer till skott! ;) Nu när vi va i Grövelsjön så funkade det här sättet lika bra som vanligt!

Ett mycket bra boende på samma plats! (Vi har bott här de senaste tjugo åren) Och pappers-DN kom som vanligt! Och en gammal välkänd tysk kamera användes! Jag kan handgreppen på kameran nästan i sömnen!
Då det inte blir några onödiga nyheter, så får man tid för det viktiga, fjällivet typ, med allt vad det innebär!

.

"Skulle du kunna tänka dig att komma ner nu så vi kan gå vidare?"

.

Nu va det litet ovanligt i år i år, värmen alltså, så det blev mer som en promenad på playan! Och då litet annat att tänka på, typ att dricka mycket, se upp för solen, och då och då söka skugga, eller bad på fjället!

.

Fotoutmaningen va att fota analogt! Jag kommer att framkalla HP5 Plus efter 200 ASA! Kanske inte det bästa filmvalet i sol på fjället! Optiken va Harry Zöllners lilla optiska juvel, Biometar 2,8/35 mm i LTM-fattning! Framkallning kommer i veckan hoppas jag!

När vi kom hem i går eftermiddag till Gnesta väntade ett hus med en inomhustemperatur på 30 grader! Jättekul! Men med en korsdragsvädring senare på kvällen under några timmar och så start av den nyinköpta luftvärme/kyl-pumpen, så gick det utmärkt att sova!
Vissa nyheter e såklart bra nyheter! :)

Nog för nu!
/Bengan

Inlagt 2020-06-28 10:51 | Läst 2920 ggr. | Permalink
Såg en bild på Elizabet II med en Leica M3 i ett Leicaforum. Några Leica fanboys raljerade över att hon inte tycktes veta hur hon skulle fokusera. Jag såg direkt att hon visste precis vad hon gjorde och att hon fotade med hyperfokal.
/Mikael



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg