Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5046 / Kunskap är ofta styrd! Även kamerakunskap! ;)

Gatufotokamera från 1930-talet!

Kunskap e ofta styrd, det är sannolikt därför som så få vet något om Contaxkameran! För om Leica vet nog de flesta! :) Så det handlar om en bra marknadsföring från Leica och sedan vad fototidningar under åren skrivit! Så här kommer litet extra information om en intressant Zeisskamera, Contax II med en spännande optik!

Den här kameran har jag skrivit om tidigare, men det kan ha tillkommit nya tittare i bloggen, så ni som läst det här tidigare, hoppar såklart över det här och går till en annan blogg!

.

Kameran här på bilden va 1930 0ch 1940-talets prestigekamera vad gäller småbildskamera! Det här exemplaret med optik är från 1930-talet, och optiken är icke T-behandlad! Kameran fungerar fortfarande utmärkt i alla funktioner! Det som brukar vara problem är ridåbanden, banden brukar hålla en femtio till sextio år, sedan måste dom bytas!

Ni som vill veta mera om Contax, läs vidare här via länken till
Stephen Gandy, Cameraquest!
(Det mesta stämmer och ger en bra överblick)

/Bengan

Inlagt 2020-05-20 09:41 | Läst 2043 ggr. | Permalink
Hej,
Säkert en utmärkt gatufoto kamera även idag. Det vanligaste gatufoto brännvidden under 50-talet och vidare var ju 35 mm.
Det skulle vara kul att höra Anders Engmans åsikter om lämplig brännvidd för reportage på 50-60-talet. Du får komma igång med Tårtan i höst å ta upp det med honom.
Men det fann fritänkare på femtiotalet som till och med gick ned till 25mm, där jag trivs bäst.
Klapp
Bob
Ytterligare ett intressant inlägg med axplock ur guldgruvan.
Leicas marknadsföring duger än, en del faller för den.
MVH Janne
Hej, ni som skriver så mycket om Leica och Contax. Jag får intrycket att Contaxen verkar vara den tekniskt bättre kameran. Men vilken tycker ni mest om att fotografera med? Gängleica eller Contax.
Hälsningar Lennart



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg