Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5034 / Inte så mycket nytt under solen liksom! :)

När SLR-kamerorna bara växte sig större och större, kom Olympus med ett nytt tänk!

Och dagarna går fort i Coronatider, men en viss begränsning av rörligheten är det med tanke på min ålder! ;) I går va det ändå en del uteliv, som en vandringstur på Sörmlandsleden! Att hålla konditionen igång e viktigt, ifall! Vi gjorde även en liten biltur runt sjön Misteln och Dunkern i samband med Sörmlandsleden, och maken till vacker biltur har jag sällan upplevt!

Och sedan hem för litet plock, typ städa i garaget och i källaren, plantera blommor! Det är inte jag som planterar blommor! ;) Men jag hittar i alla fall saker när jag städar, typ en fototidning från 1975! Här några bilder från den tidningen! Så det blir en slags fortsättning på den förra bloggen! Viktig information sparas bäst på papper! :)

/Bengan

.

Inlagt 2020-05-09 09:58 | Läst 1417 ggr. | Permalink
Hej Bengan.
Visst är det fint att se omgivningen utanför stan nu i hänryckningens tid. Jag har tur som bor i ett litet smålandssamhälle i glesbygden... nära till allt. :) ....eller inget.
Den där fotografin med sociala samhällsreportage som når ut över landet har nog minskat till förmån för den regisserade gestaltande fotografin. Jag gillar den dokumentära. Sedan tror jag storstadsfotografer och landsortsfotografer har olika perspektiv. Anders Petersens senaste Stockholmsprojekt gick ju på TV och var en utställning i Stockholm. TV-programmet var bra. Jag hoppas det blir en bok av dessa. Fotoböcker jag gillar är STF:s årsböcker från 50-60-talet. Där finns alla våra stora fotografer i reportage från hela landet. Kan du hitta dessa så läs dem gärna.
De tidningar som når hit är 100-kroners blanka magazzzin och de reportagen är mest om deras annonsörer eller livsstil.
Men, det skulle vara spännande om någon ung nyfiken fotograf dyker upp. Vi får hoppas att Vannie Jung Sthåle tar upp den staffetpinnen. Det är en ung spännande fotograf. Hon var ju med i Årets bild, fast de inte skrev här FS.
Oj nu skrev jag för mycket igen. Hoppas du inte fick huvudvärk.
Ha de gott.
Jerry
Svar från Benganbus 2020-05-09 14:40
Jerry! Tack för en lång och mycket läsvärd kommentar! :)
Ha det gott du med!
/B



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg