Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5032 / Idag garderobsjobb och inga bilder tagna! Så det får bli en äldre bild i bloggen!

Vi har lagat taket på vårt hus, för det läckte in, och tagit bort en utvändig gammal vindslucka på taket, de va där det läckte in,  så nu har vi bara en lucka i en fd. garderob kvar om sotaren vill kolla uppe på krypvinden! Brandsyn tror jag det heter! Å i den här garderoben finns det normalt fem hyllor fulla med prylar! Så när sotaren skall dit, så måste vi tömma det som finns på hyllorna, ta bort fem hyllor, sätta in en stege! Låter lätt, men det tar en dryg timme! Å så dit med en stege. å då det e för trångt att ta in stegen genom ytterdörren och se'n in i garderoben, så får vi ta stegen via badrumsfönstret och sticker se'n in stegen i garderoben och upp i den öppnade vindsluckan i garderoben! Det handlar om centimeter! :) Se'n skall stegen fästas i väggen i garderoben! Och i dag kom sotaren, klev upp några steg på stegen, lyste med en ficklampa på storstensstocken, och sa, "det ser bra ut det där!" Den här brandsynen tog väl knappa tjugo sekunder! :)
Å se'n va det bara att göra det omvända, att backa proceduren, ut med stegen genom badrumsfönstret, vinterbona och stänga luckan, sätta upp hyllor och ställa upp alla grejer på hyllorna igen!

Men den här brandsynen gör sotaren bara vart tredje år! Hoppas jag! Så idag inga bilder tagna!
Så det får bli en äldre bild från 1964 i stället!
/Bengan

Ps. Bilden jag visar här i bloggen hänger för övrigt i ingången till Goethe-Institut Schweden!
Institutet liggen i bottenvåningen av tidigare Hotell Pilen! 

Inlagt 2020-05-06 22:27 | Läst 1464 ggr. | Permalink
Verkar vara ett kul pyssel eller pussel. En intressant och tidstypisk bild från gårdagens Sverige innan högertrafiken/NE
Svar från Benganbus 2020-05-07 15:49
Pysslet funkar bara det inte blir för ofta! ;) /B
Skön bild och ett fint tidsdokument, Bengan.
Härlig bild! Kul att se.

MvH
Johnny
Den här typen av gatufoto är nåt jag gillar. Sånt som har fått lite av tidens patina. Inte nödvändigtvis en knorr på det hela. Det räcker som det är. Är det möjligen Sven Stolpe med portfölj i hand som ginat över gatan?
/Gunnar S



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg