Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5030 / ”..inget nytt under solen!” Å så att få den bästa skärpan! :)

"Det finns ingenting nytt under solen. Säger man om något: ”Det här är nytt!” så har det ändå funnits före oss..."

Å vad gäller att få den bästa skärpan, hur göra! Här finns instruktioner!
(Från sidan 145 i kompendiet finns det en del skärpeintressant)

Å ni som e litet pålästa vet var det här inget nytt under solen kommer ifrån! Alltså, ju mer man vet, ju mindre nytt finns det att kunna!
Ok, till saken, hittade en artikel nyss för att slippa uppfinna hjulet på nytt!

.

Nog för nu!
/Bengan

Inlagt 2020-05-05 13:01 | Läst 1427 ggr. | Permalink
Det ofta storslagna fotografiet från förrförra seklet är ju en slags ersättning för ett kostsamt och tidsödande måleri. det iscensättande fotografiet hänger med ännu. Lite pedagogiska fotoutställningar med historia är vi lite svältfödda på här i landet tycker jag.
Ha det gott
/Gunnar S
Tack för kompendiet, just nu har jag bara skannat det men ser att där finns mkt nyttigt! Har läst grundläggande optik en gång i tiden (Chalmers) men inte kamerateknik. Det här är ju dessutom en modern och aktuell version som jag sparat ner på skrivbordet.
Och intet nytt under solen är en bra devis, vi människor är ju i stort desamma, århundrade efter århundrade. Ändå förnyas vetandet och kunskapen snabbare och snabbare, men i varje ögonblick incrementalt. Det byggdes hus för 5000 år sen också men det har ändå hänt en del när nu Burj Kahlifa når 828 m. Och hjärnkirurgi tror jag redan egyptierna tillämpade (tom någon gång utan att patienten dog) . Hälsningar/ Björn



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg