Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5020 / Så här känns den här våren! Och så krogarna i Stockholm under Corona!

Jag har synpunkter på Corona-strategin vad gäller matställen och liknande i Stockholm! Matställen som inte fattar det där med avstånd och antal gäster! De här restaurangerna i Stockholm ligger på gränsen hela tiden och i många fall över rekommendationerna vad gäller avstånd och antal gäster! Så om inte man håller avstånd och kan begränsa antal gäster, så efter andra varningen så tycker jag att myndigheten skall stänga ned krogen en vecka!
Då förstår de flesta andra krogar allvaret också! För en så'n handling sprider sig som en löpeld till andra krogar!

Så visst e det bra med demokrati-diskussioner, jag e för det, men när vissa inte fattar allvaret, då får man hjälpa dom på traven!

.

Och i dag har jag fotat med en Elmar-optik från 1932 under skogspromenaden! Å vad gäller dagliga skogspromenader, så gäller att hålla sig i bra form ifall!

Nog för nu!

/Bengan

Inlagt 2020-04-24 15:57 | Läst 2037 ggr. | Permalink
Tror du har alldeles rätt. En vecka ner, sprider sig som löpeld. Det fanns en tid då sthlms styrande man (kan det ha varit Hjalmar Mehr?) personligen åkte taxi mellan utskänkningsställena och höll koll. Det funkade!

Häftig lins! Jag har nu veteranobjektiv från östtyskt 1950-tal, Meyer-Optik Görlitz telen. Kul att plåta med, det blir Slow Photo.
Det är ett tämligen skevt och olyckligt fokus på Stockholm. Ja, smittspridningen tog fart tidigast i Stockholm och har varit (jämförelsevis) stor, men faktum är att i antal konstaterade fall per invånare (vilket inte säger allt, förstås) så ligger Södermanland lite högre och Östergötland nafsar Stockholm i ändan. Rapporteringen av vad som pågår ens i de två andra största städerna är tämligen begränsad i riksmedia. Känslan är att det är resebegränsade journalister med bostadsadress på Södermalm som står för mycket av rapporteringen... Undantag finns dock, se t ex:
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/y3dad2/kroggasten-svenskar-ar-dumma-i-huvudet

Risken är nog inte alldeles obefintlig att det tar fart rejält någon annanstans medan alla sitter och stirrar på rapporter från en mycket begränsad del av Stockholm. Jag har tänkt i mitt stilla sinne när en del kommuner på Västkusten varit ute och vevat om att de inte vill ha dit smittspridande stockholmare, att de nog kanske borde fundera över om det inte mycket väl kan vara helt andra som sprider mest när säsongen verkligen drar igång. Ingen vet säkert hur det blir, men den extrema fixeringen är knappast bra.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg