Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5016 / Tiden går vidare, å så e det vår igen! Å så en Internetkurs från 1996!

Å då e det dags att kolla maskinparken! Startade på tredje kicken! :) Men jag bytte soppa innan!

.

Å tyvärr så fanns det olja till trädäcket! Otur att någon såg det, så nu passar det bra att måla sa nå'n! ;)

.

Å hittade även ett kursintyg! Jag hade hållit på och petat en hel del på internet innan det här, men nu tyckte företaget att det va dags för en kurs för å få litet ordning på petatandet!

/Bengan

Ps. Kan väl lägga till så här i efterhand, att företaget visste inte så mycket om digital information = Memo och senare internet! Så jag kunde lätt gå vilka kurser jag ville! Jag valde dom själv! Men i ärlighetens namn, det gagnade ju företaget, fast dom fattade det inte just då!

Inlagt 2020-04-21 16:17 | Läst 2045 ggr. | Permalink
Jag har nog ett ECDL "datorkörkort" någonstans. Ett "riktigt" plastkort i samma format som ett kreditkort. Bör avse högaktuella program som Windows 98 och Office 97... :)
Svar från Benganbus 2020-04-21 17:14
Vilka tider det va då! Å vad långsamt allt gick! :) Och jag byggde hemsidor med html-kod! Se'n kom redigeringsverktyg som Dream Weaver typ, å då blev det lättare, men inte så kul!

Jag kodade även tidigare i något som hette Memo, Volvodata, 1985! Höjdpunkten för det här Memo var 1992 när det användes av närmare 800 av världens största företag och hade flera miljoner användare! Det gick att bygga det mesta i Memo som elektroniska blanketter postprogram, beställningsrutiner osv, osv!
Men se'n kom internet och förstörde allt! :)
/B
Memo, ja det var länge sedan, det körde jag på Ericsson i slutet av 80-talet. Och Volvodata tog fram flera bra saker. Vi kör fortfarande en gammal integrationsprogramvara som heter VCOM i vår mainframe på Scania, den kommer ursprungligen från Volvodata. Jag själv är tekniskt ansvarig för mainframe plattformen och jobbar med operativsystem och installerade programvaror.
//Anders
Svar från Benganbus 2020-04-22 13:54
Kul och intressant! Det fanns mycket spännade saker i memo-lådan! Många kul grejer! /B



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg