Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5009 / Matpyssel i Coronatider och digitalt bakstycke till M Leica!

Chefskocken i huset for till Trosa idag för att plocka Ramslök! Och min uppgift var under tiden att göra grönsaksbiffar! (Potatis, morot, purjolök, jordärtsskocka som rivs och blandas med ägg, olja och hemliga kryddor! Se'n gör man små platta biffar och steker! Väl hemkommen från Trosa så gör kocken en fantastisk Ramslökssoppa! (Ramslök, gröna ärtor som körs i mixer och blandas  med creme fraich och en mycket, mycket lätt kryddning!  Wow!
Till biffarna hemgjord lingonsylt och till soppan nygräddat vitlöksbröd! Dricka, Sort Guld!

.

Vad gäller digtalt bakstycke, jag läste om I´m back 35 här på Fotosidan! Litet stort och klumpigt digitalbakstycke verkar det som, men tekniken går framåt, så med dagens microteknik så borde det gå att göra både mindre och smartare grejer framöver! Här ovan e en bild på ett annat slags bakstycke! Å det lät bra när man körde det bakstycket! Och det kändes i hela kameran också! :)

/Bengan

Inlagt 2020-04-15 19:33 | Läst 1319 ggr. | Permalink
Ramslök har vi bakom boden, denna nyhajpade primör. Vi gör ramslökspesto, eller soppa med ramslök, nässlor och körvel. Sara Anderins ramslökssnurror är en succé vid varje vitvinsmingel så här på vårkanterna (dock inte i vår.)Grönsaksbiffreceptet ska omedelbart prövas.
Ha det bokstavligen gott.
Svar från Benganbus 2020-04-16 08:46
Att ha Ramslök så i närområdet det kallar jag för en hög livskvalitet! :)
/B
Måste prova dina/era grönsaksbiffar nån gång, det låter jättegott! Hälsningar/ Björn
Svar från Benganbus 2020-04-16 08:44
Dom här biffarna har blivit min specialitet! Kanske för att dom e så enkla att göra! ;) Och borde vara näringsriktiga, för det e ju mycket rivna grönsaker, blandat med olivolja och några ägg! Ägg innehåller ju högkvalitativt protein! Vitlök e bra att pressa i också! Å litet peppar och salt! Å dom här biffarna håller i hop bra vid stekingen utan mjöl! :)
Väl bekomme! /B
Det där klumpiga digitala bakstycket är fullständigt ointressant! Särskilt om man jämför med den här nyheten: https://leicarumors.com/2020/04/15/leica-m3-digital-conversion.aspx/
Svar från Benganbus 2020-04-16 14:43
Tack för den intressanta läsningen Mikael!
B)



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg