Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5007 / Alltså, Ilford HP5 Plus e inte helt ny för mig! :)

Har ju beställt några rullar HP5 Plus, men filmen har jag kört tidigare! Kolla här va! :)

Nu e kameran litet äldre än filmen, den här Contax II kameran e från 1937, vad jag kommer ihåg, optiken från tja, före 1940 i alla fall! Men jag använde några rullar HP5 i kameran för ett antal år sedan! Ni som är överliggare här på FS har nog både sett och hört om det här förut! :)

.

Nu är jag inte hundra på att de här två bilderna är tagna med HP5+ men chansen e stor! Eller i värsta fall så e det  Tri-X igen! :) I alla fall så e kameran en Contax IIa och en Biometar 35:a för de här två bilderna

Vad övrigt är så hittade en liten kartong i källaren med en flaska Rodinal!
Nå'n som vet bästföredatum på en så'n framkallare? :)

Hur som helst, så e HP5 Plus inte nå't nytt för mig!
De e bara det jag försöker att säga! :)
God Natt!

/Bengan

Inlagt 2020-04-14 21:29 | Läst 1623 ggr. | Permalink
Nja, om kameran är från 1937 så är det en Contax II. Contax IIa tillverkades efter kriget i Västtyskland när ingenjörerna försökte minnas hur den var konstruerad. Och den hade en kortare mätsökarbas. Den i bilden har en lång mätsökarbas precis som ryssarnas Kiev som var en kopia av Contax II.
Den är väl lika bra som en Leica från denna tid? Kanske bättre? Oöppnad Rodinal är inte förstörd tack vare dess höga koncentration. Jag vet det av egen erfarenhet, eller har jag inte märkt nå't :-)
Den är väl lika bra som en Leica från denna tid? Kanske bättre? Oöppnad Rodinal är inte förstörd tack vare dess höga koncentration. Jag vet det av egen erfarenhet, eller har jag inte märkt nå't :-)
Hej där!
Jag hittade själv en flaska Agfa Rodinal i en låda på vinden för ett par år sen, och den var från tidigt 70-tal....Den var nog inte oöppnad, utan jag hade nog använt lite av den "när det begav sig..." Jag vågade inte prova på nytt - utan tog med den till Återvinningens avdelning "farliga vätskor"!
Nu har jag nyköpt Rodinal från Photax, men inte använd den ännu. Jag minns att jag då på 7o-taled doserade den med en injektionsspruta....Är det lämpligt även nu??

För övrigt jätteintressant med din Contax - superfin!! Högt värde idag, va??
/B
Svar från Benganbus 2020-04-16 12:06
Vad gäller Contax å högt värde, nja inte i närheten av Leica tyvärr!
Om man jämför den här Contaxen med en Leica av samma årtal, 1930-talet, så e Contax en mätsökarkamera för tekniker, å Leica är en alldeles utmärkt brukskamera!

Ta det här med litet humor, men litet sanning är det! :) Men efter Leica M3 och Summicron är det helt annorlunda!
/B
Tack för kommentarer och funderingar! :)
/Bengan



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg