Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4997 / I som här inträden....

Liten bakgrund! När jag köpte Fuji X-E1 så hade Fuji redan sopat banan åt mig med en adapter och även en lång lista med piratobjektiv, typ Leica, Zeiss mfl, som kunde användas på Fuji X-E1! Så nu sitter jag där i fällan! Smart jobbat Fuji! ;) Men det har blivit mycket intressant och mycket nördigt!

I dag är det en udda optik på Fujin, och bara en riktig nörd kan se vad jag e ute efter att visa! Och då kanske jag får en kommentar som, "Jaha, intressant optik!" Det e ju gillande och kommentarer man lever för på nätet liksom! ;)

Nog för nu, skall bli intressant om nå'n klurar litet djupare på den här optiken,
och vad en eventuell kommentar blir! :)

Och som en bloggsammanfattning, mycket kul det här Fuji!
/Bengan

Inlagt 2020-04-04 09:34 | Läst 1623 ggr. | Permalink
Hej,
Jaha, intressant objektiv. Det blir som en 75:a, bra för porträtt. Vi var ute med en 70:a igår å det var också bra för gatufotografi.
Det kanske din snygga glugg skulle passa till också.
Klapp
Bob
Lite som "sött och salt" eller "gammalt och nytt" i ljuv förening?
Kunde inte låta bli att kolla på nätet och hittade en Carl Zeiss Jena Sonnar 5cm f/2 från 1956 med färre siffror. "Swirly bokeh" stod det.

Din ska nog gå bra att plåta med. Antireflexbehandling och motljusskydd och f/2, ljusstyrkan lite begränsad för att leverera bildkvalité.
Ett mer uttömmande svar om den här litet hemliga optiken kommer, här eller i nästa blogg! Början på en liten ledtråd kan vara Alexander Smakula! :). /B



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg