Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4996 / "...som en liten Leica CL utan Leicaoptik" :)

Alltså, fortsättning på historien om varför jag köpte en Fuji X-E1! Och här en snabbsammanfattning för er som inte vill läsa hela bloggen! ;) "Med Fuji X-E1 så blir det som en liten Leica CL även utan Leicaoptik" :)

.

Jag har ju även använt andra objektiv på Fuji E-X1, förutom originaloptiken! Tex ett antal Zeiss, Jupiter-3, Canon, Nikonobjektiv! Men då blir inte kameran lika kompakt, men det uppvägs av att optiken är intressant! Men för något år sedan så köpte någon i Sötälje Fotokrets ett litet 7Artisans-objektiv som funkar på Fuji! Till ett mycket billigt pris! Så efter att ha sett och läst om 7Artisan-optiken, så köpte jag också en sådan! Och vad mera var, konstruktionen va byggd på Sonnarkonceptet! Och frågan då blir såklart, vad är det som gör att man använder ett optikkoncept från 1930- talet i en optikkonstruktion på 2000-talet! Visst blir det här en spännande och intressant fråga herr Ludwig Bertele! :)

Hur som helst, optiken funkar utmärkt på min Fuji X-E1 och kameran blir även mycket kompakt! Nu har jag satt på ett handgrepp på kameran och ett motljusskydd på optiken, som gör att en del av kompaktheten försvinner litet! Och vill tillägga vad gäller optikvalet 35 mm på Fuji, att jag fotar mest människor och gärna då i svartvitt och gärna kvällar! Nu e optiken manuell, man ställer själv in bländare och avstånd, men det känns bara bra för mig! Det behövs mera Slow Photography i dag! ;)

Som sagt, det här känns som en liten kompakt Leica fast utan leicaoptik! Och så ger den här optiken vibbar från en annan tid på ett spännade och intressant sätt för mig som är Zeissnörd!

/Bengan

Inlagt 2020-04-02 12:19 | Läst 1621 ggr. | Permalink
Är den inte i ungefär samma storlek? ;-)
https://en.leica-camera.com/Photography/Leica-CL-TL2/Leica-CL

Jo, jag förstår, du, menar CL med M-fattning...
Svar från Benganbus 2020-04-02 15:09
Den tidigare digitala Leica CL e ful! ;) Men den nya digitala CL går väl an, om man inte tänker på priset! En original halvväska till nya CL kostar som ett bättre begagnat Fuji X-E1 hus! :). /B
Hej,
Det är en intressant kombination och den ser hyfsat liten ut.
Säkert en flanör kamera.
Klapp
Bob
Svar från Benganbus 2020-04-02 15:13
Å så har det blivit modernt med ett "ventilerat" motljusskydd trots att det inte finns något utgående optiskt sökarfönster! /B



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg