Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4986 / Skulle nog lagrat några rullar extra innan Corona! Och om ljustarka normaler! Zeiss/Leica typ!

För nu börjar rullarna ta slut! Och det här e viktiga rullar! Folk samlar ju på rullar numera! Men jag har nyss hittat några rullar i ett skåp! Då jag som nu tittar litet extra nedtill i kameraskåpet, så brukar jag hitta en rulle Tri-X i en kamera! Å nu hittar jag två rullar! Visserligen har jag börjat fota med dom, men ändå! :) Klarar mig  nog en vecka eller två i alla fall! Och visst kan jag fota digitalt, men det får vänta litet, för nu e det analogtid!
Slow Photography! :)

För övrigt kollar jag runt litet på nätet och hittar fortfarande Jupiter-3 till billiga priser! Kanske inte så konstigt, det e inte så många som upptäckt det här lilla kompetenta objektivet ännu!

.

Tycker den Ryska omräkningen av Jupiter-3 på tidigt 1950-tal blev bra! Fast det e ju kul med tidiga Jupiter-3 också, för då e risken stor att det e en Zeiss! Namnet gör mycket, tänk bara på Leica!

.

Vad gäller Leica, å Summarit 1,5:an, den va ju en fortsättning på 1930-tals Xenon 1,5:an, och Summariten blev såklart litet bättre! Jag har själv testat Summariten den mot en förkrigs Sonnar 1,5:an och då kom Summariten i alla fall på andra plats! ;)

Inte så mycket mera historiskt just nu!

/Bengan

Ps. Va en runda till återvinningen i dag med det som snickaren slängt ut från vår krypvind!
Det var väldigt få på återvinningen i alla fall!

Inlagt 2020-03-26 16:31 | Läst 1844 ggr. | Permalink
Billiga priser finns inte. Ett pris kan vara högt eller lågt och ett objektiv kan vara dyrt eller billigt. Som magister måste du vara noga med det....
Svar från Benganbus 2020-03-27 06:53
Tack för korrekturläsning! Skall försöka skärpa mig! :) /B



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg