Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4981 / Agility med Tri-X och M Leica!

Nu va det här ett tag sedan, men helt klart e att det e taget med M Leica och 35 mm! Och Tri-X såklart! Kanske inte den bästa utrustningen för det här, så det blev en del "stillbilder" på Roffe! Å bilden är nog tagen för en dryga tio år sedan! Och platsen är Agilitybanan hos Hölö Brukshundsklubb! Roffe och jag åkte dit en gång i veckan! Roffe va orädd i Agility! Det bara sprakade i plasttunnlarna när han sprang igenom och slalom va oftast heller inga problem! Problemen med slalom kunde bli att Roffe blev för ivrig och genade i en port!

Det som ofta kunde skrämma hundarna det var vippbrädan när den slog ner i marken! Det smällde till ganska bra om man kom för fort över på andra sidan av brädan! Men jag måste alltid lägga brädan på sidan under tiden jag ställde upp de andra redskapen så Roffe inte tjyvtränade! Och som i slalom så va man såklart tvungen att memorera banan! Jag måste memorera alltså! Och jag styrde Roffe med tecken och konstiga rop! :)

Här hade vi tränat intervall! Två genomrusningar av banan och sedan vila! Vilan va mest för min skull! Under tiden jag vilade, så körde Roffe aktiv vila! Mao, jag kastade iväg en tennisboll som han fick jaga i kapp!
Här står Roffe å kollar så ingen annan hund närmar sig banan! I alla fall ingen hanhund! ;)

Härliga minnen det här! Och då bra för konditionen! :)
/Bengan

Inlagt 2020-03-23 17:28 | Läst 1744 ggr. | Permalink
Hej Bengt.
Velskrevet tekst og som sædvanlig, når det drejer sig om Roffe også meget morsom - Gillar.
Pragtfuldt foto.
Med mange venlige hilsener fra en Roffe fan.
//Erik//
Svar från Benganbus 2020-03-23 21:04
Hej Erik och tack för det!
Roffe viftar på svansen och hälsar tillbaka! :)
/B
Vi (dvs min fru L; jag hade knäproblem o kunde inte springa fort nog) körde en del agility med vår cocker Fredde, jättekul!

Sen revanscherade jag mig genom att gå en kantarellsökkurs med honom, trivsamt det med (även om han käkade upp alla kantareller själv...).

Kvittar nästan vad man gör, men att aktivera och samarbeta med en vovve är härligt!
Svar från Benganbus 2020-03-23 21:08
Hundar behöver arbeta med huvudet! Det är då dom blir trötta och sover gott! :) Visst e motion viktigt, men då behöver det vara mycket nosarbete inblandat! Roffe fattade inte det där med svamp heller! Fast lämlar i fjällen det fattade han, men han åt aldrig på dom efteråt! ;) :)
/B
Jag känner väl igen agilitybanan i Hölö, vi borde varit aktiva där ungefär samtidigt. Men jag minns inte någon dansk-svensk gårdshund från Gnesta.

Vi har en svart/grå storpudeltik som blir 14 år i sommar, och när hon var ung så tränade vi och tävlade i agility för Hölö brukshundsklubb. Jag var också med i agilitysektionen som skötte om redskap, banor och arrangerade tävlingar.
//Anders
Svar från Benganbus 2020-03-29 09:56
Hej Anders! Kul att höra av dig! :) Roffe fyller tretton i sommar! Jag va tvungen att söka i mina bloggar för att hitta år och tid när vi va där! Det va en kvinna som var ordförande i Agilitydelen vad jag minns! Skriver mera om det här i dagen blogg, 20-03-29!
Mvh från Bengan

Ps. Vi kollade såklart med Gnesta Brukhundsklubb, men, för att förenkla det hela, det va mer ordning i Hölö! :)



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg