Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4979 / Coronatider, hemkarantän, historia och vetenskap!

Vi, eller rättare sagt jag, sitter i en slags hemkarantän! Nåja, jag e tvungen för att kurera min lunginflammation! :) Och för matinköp och att gå ut med Roffe, så hjälper mig min fru! Hon e också pensionär så det går bra! Och då hon arbetat/arbetar inom vården vet hon mycket väl vad som går att göra och inte göra! Och så har vi fem rullar toapapper kvar, så vi klarar oss! Och i går fick jag några fotoböcker levererade vid postlådan! Så mitt lilla lokala hälsoproblem, de e inte så mycket att orda om! :)

Passar såklart på att läsa en del! Bla. via den moderna arkeologin, som gör att jag fått bättre koll på hur vår religion, Kristendomen, växt fram! Tidigare arkeologi bedrev man med Bibeln i den ena handen och spaden i den andra! Och det blev inte alltid så bra!

Och vad gäller framväxten av Kristendomen, så va det en händelse som var viktig, Jesus uppståndelse! För utan den händelsen, vara sig den e äkta eller kanske mer en religiös upplevelsekänsla, så hade nog den här Judiska reformationen, som vi numera kallar för Kristendom, aldrig överlevt!
Hur som helst, så e historia intressant!

.

Här e mer historia! Vad gäller kameran, Leica IIIf, så e kunskapen om den ganska stor! Vad gäller optiken, Jupiter-3, så e kunskapen om den inte så stor! Kortfattat, så e just den här speciella optiken framställd av det nytillverkade ryska optiska glaset som kom fram på tidigt 1950-tal! Man måste då räkna om Sonnar 1,5/5 cm konceptet för det nya glaset!  Sannolikt med viss räknehjälp av de då kvarvarande tyska teknikerna! Så tror jag i alla fall! Men ryssarna hade nog klarat det här själva 1952-54! Resultatet blev igen ett litet kompakt och mycket kompetent objektiv, helt i klass med originalet Zeiss Sonnar 1,5:an alltså!

Nog om histora för idag!
/Bengan

Inlagt 2020-03-22 10:40 | Läst 1617 ggr. | Permalink
Hoppas din lunginflammation går åt rätt håll mha pencillinet! Hur vet du förresten att det inte är Corona? Hade dom resurser för ett test på vårdcentralen? Religionernas framväxt är definitivt väldigt intressant! En hel del går väl igen i ännu flera religioner än dom abrahamitiska, syndafloden och arken tex. I vilket fall, krya på dig! Hälsningar/ Björn
Svar från Benganbus 2020-03-22 12:41
Tack, det går åt rätt håll! Det va en trevlig men stressad läkare jag träffade, vi pratade en stund, på armlängds avstånd såklart! ;) Jag berättade om mina symptom, bla. ingen feber, men mycket hosta, och ful snuva, så dom tog då ett CRP-prov, som även kan skilja mellan virus- och bakterieinfektioner, och efter att ha lyssnat litet på lungorna, så va tipset lunginflammation! :)

Det här med religion är ett mycket svårt och känsligt ämne! För när tro är inblandad då händer det ofta ovetenskapliga och konstiga saker! Man ser prov på det nu i Brasilien, vissa religiösa grupper tror att man med tro kan bekämpa Coronaviruset!
/B
Så här i hemkarantäntider kan man inte få för mycket av uppryckande, intressant och underhållande tidsfördriv. Såg dokumentären Meru på SVT Play (Dox).

/Stephan



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg