Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4959 / Köpte en fotobok i Fotosidans butik! Om Gatufoto! Med en del intressanta funderingar!

En liten bra och hyffsat tänkvärd gatufotobok! Med ett bra pris! :)
.

.

.

.

Å så det svåra, eller känsliga, vägvalet! ;) Om jag vill välja! Vad vill jag med min fotografering! Och det som även kan vara bra att fundera på tex, vad innebär många likes för mig!
Eller kan det vara så att få, men "rätta" likes e nog? ;)

/Bengan

Inlagt 2020-03-05 09:32 | Läst 1342 ggr. | Permalink
Snygga bilder! 😉Intressanta funderingar.
😊
//GöranR
Vackert! 😀
Jag köpte boken för ganska längesen. Sen hade jag dålig koll och köpte en till! =) Jag sålde den till en klubbkompis...
Verkar vara ett fynd, dessutom många kloka synpunkter på bara några få uppslag. En kommentar till texten på sista bilden bara. Just på websidorna, FS tex, tycker jag det är helt ok med Snyggt eller Fint. På mitt språk betyder det bara Den tycker jag om. Självklart är det mer intressant att också få reda på varför jag tycker om bilden, men för mig brukar det dröja innan jag själv insett varför jag tycker om bilden. Det kommer ibland, men långt ifrån alltid. Och eftersom jag uppfattar andras kommentarer utgående från mitt eget språkbruk är det helt ok att få ett Snyggt eller Fint utan förklaring, hälsningar/ Björn
Nja, jag delar nog inte entusiasmen över Eric Kims bok. Dels detta med den allenarådande 35mm. Det finns fler brännvidder. Och att ställa 35 mot ett kort tele är som att jämföra äpplen med bananer. Det handlar om helt olika bilduttryck. Man ska inte bry sig om tekniken samtidigt som man i nästa andetag ska göra det. På ett uppslag här står det något om att söka kontrastverkan, och det är väl det GF i stort sett verkar gå ut på. Även den enklaste berättelse behöver någon form av konflikt för att ta sig framåt. Men att hitta de där eftersträvansvärda kontrasterna är som att säga tulipanaros, men att göra dem är en annan sak.
Om utveckla sin konstnärlighet fordras rimligen att man har en konstnärlighet att utveckla. Och eftersom definitionen på konstnärlighet är sällsynt rörig så blir det en rekommendation ut i luften. Tycker jag. Som läste boken för ett par år sedan, och tyckte då att den dessutom var rätt dåligt översatt. Men som sagt, det är mitt tyckande. Andra må ha sin frihet att tycka annorlunda så klart.
Däremot är frågan, vägvalet. Vart vill jag komma med mina bilder. Det tål att fundera på!
Ha det gott
Gunnar S



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg