Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4956 / Vasaloppsdagen alltså! Resumé light!

Det här med Tv, det innebär ofta en slags inlåsning! Så i dag va i alla fall jag inlåst några timmar med Tv! Ok, Tv på datorn i alla fall! Men då jag inte är intresserad av starten och eventuella intervjuer i Vasaloppet, så blev det ändå ganska bra! Jag kom in när det va några mil kvar, för det e då det ofta händer nå't intressant!

Vad gäller hunden på bilden här ovan, Roffe alltså, så tyckte han det va tråkigt förståss, och då börjar det ofta så här! "Jag är här, och även bollen är här, du fattar va!"

.

Å rör nu inte munnen för då e det kört, tänker jag! (Roffe har lärt mig hundspråket, och med den här munrörelsen så säger han, "lek med mig!"
Och svarar jag med samma munrörelse, så e det kört!

.

Men då jag inte reagerar på tilltal, kommer han närmare och säger, "Spela inte dum nu, jag ser nog vad du tänker!" Ok då, och så skall jag försöka ta bollen i från honom! Den ligger några decimeter framför honom! För några år sedan gick det bättre att ta bollen, då pekade jag upp i luften, å då han tittade upp, då tog jag bollen! :)

Men nu när jag pekar uppåt, då dyker han blixtsnabbt ned på bollen i stället! Hundar e väldigt läraktiga tyvärr... 
Och så följer en invecklad jagaprocedur! Roffe tar bollen och kutar, och jag skall springa efter honom! Han e ju snabbare, så han stannar upp, tack och lov, och väntar in mig! (Det går att kuta runt i huset tyvärr) Och när jag jagar honom så skall jag flaxa med armarna, och ge ljud ifrån mig! Han väntar in mig och kutar se'n till nästa stopp! (Jag brukar låsa ytterdörren så ingen kliver in å ser och hör det här)

.

Men så stannar han upp vid matskålen och börjar äta! Då får jag sätta mig i stolen som syns här bakom, där det hela började! "Det är himla trevlig med sällskap när jag äter" säger Roffe!

.

Vad annat nytt från Rohan då? Jo vi gjorde semlor idag! :) Ok, jag knådade i alla fall degen!

.

Och så djupläsning av DN till semlan och kaffet, och fortsatt läsning i soffan! Och vän av ordning kanske undrar varför det inte e nå't lock på Semlan? Det åt vi upp redan i köket! :) Å så va den här dagen nästan slut! Jag har i stort sett bara en sistarunda med Roffe kvar!

/Bengan

Ps. I morgon träning på gymmet! Nåja, jag har en axel som krånglar litet å då e det bara att stärka upp muskulaturen runt om axeln säger dom som vet!
Lätt att säga, tänker jag! Men sa det inte högt! :)

Inlagt 2020-03-01 20:14 | Läst 2009 ggr. | Permalink
Det var kul!

Klapp till vovve!
Haha hundar ❤
Roffe hälsar å tackar! :)
B)



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg