Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4943 / Väntan på Godot! Och bild tagen med den nya fågelskådaroptiken Nikkor 2/35 SC!

Mycket i livet e väntan på något! Väntan på lotterivinsten, eller på sommaren, eller på pensionen eller väntan på prylen till kameran man beställt, å prylen kommer aldrig! Eller väntan på Godot typ! Jag väntar på att filmrullen skall ta slut i min Nikkormat så jag kan framkalla filmrullen! Och under tiden jag väntar, det gäller att fördriva tiden litet positivt, så jag provar en fågelskådaroptik på min Fuji X-E1! Intressant det här med analog SLR-optik på en Fuji X-E1! Optiken kommer långt fram via adaptern, och då går ljustrålarna hyffsat rakt in mot sensorn! En sensor e alltid känsligare om ljuset från optiken faller snett, å speciellt snett kan det bli i kanterna!

Nu kan man såklart ha estetiska synpunkter på den här optiken som ser ut som ett tjockt litet teleobjektiv på kameran! (Optiken som e en 35 mm, blir som en 50 mm på Fujin) Och om man e van med en liten mätsökarkamera med en kompakt vidvinkel, så känns det här mycket stort!
Men efter ett antal kontrollbilder så tycker jag att den här SC-optiken funkar mycket bra!

.

Här är första testbilden av optiken i går på Viksängen! Inomhus! Ni ser spåren efter sockerbullen till kaffet! Bra skärpa!
Foto B-Å Strengberg

.

Å så med optiken utomhus! Med en bild på en fågelskådare! Tror det va domherrar! Tycker optiken funkar för att fota fågelskådare! Å om kantskärpen inte e på topp, så ser jag det sällan i alla fall! Å förresten, prova själv å se om kantskärpen e så dålig i bilden. De e inte så himla lätt! :)

Nog om detta just nu!
/Bengan

Inlagt 2020-02-20 19:05 | Läst 1876 ggr. | Permalink
Bild på vacker kvinna. Och vad är egentligen oskärpa med betoning på kantoskärpa?
Kanske något för digitalarna att fundera på?(NE
Svar från Benganbus 2020-02-21 15:35
Tack för bildbetyg Nils-Erik! /B



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg