Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4923 / Efter festen kommer vardagen, på olika sätt!

Efter att jag läst två morgontidningar, så kände jag ett behov av att läsa något annat! Kurt Bergengren brukar då vara en bra tröst!

.

För övrigt så testar/kollar jag ett nyinköpt objektiv! Ni vet, det brukar man ju göra när man köpt något, vare sig det gäller bil, hus, kamera, så kollar man efteråt om man på olika listor om man gjort en bra affär! Och vad gäller ett objektiv som här, så testar man ju skärpan såklart! Skärpa e viktigt i dagens fotografi! Nu tar det ett tag innan jag kan se skärpan då filmen måste framkallas först! Men jag tycker att jag gjort ett mycket bra köp, å det är tack vare säljaren! Tack för det säljaren! :)
Visserligen e det här en äldre och begagnad optik, men i mycket bra skick, och kanske inte Nikons bästa optik säger några skärpeorakel, men det bryr jag mig inte om! Det finns viktigare saker i fotografi än tegelväggsfoto! ;)

Det va det om det!

Idag blir det en långtur med Roffe, då solen skiner från en molnfri himmel i Gnesta! :)

/Bengan

Inlagt 2020-02-03 11:32 | Läst 1884 ggr. | Permalink
Appropå att inte se skogen för alla träd! :) "Svensk fotografi saknar en motsvarighet till Strindberg" skriver Kurt Bergengren, i en artikel som illustreras av en av svensk fotografis motsvaritheter till Strindberg - Sune Jonsson.
/Mikael
Hej. Den där gluggen - Nikkor 35/2, är jäkligt bra. 75% av allt jag plåtade analogt under 40 år gjorde jag med den. Mekaniskt är den outslitlig.
Ses/per-erik
Hej,
Bergengren kan man läsa hur många gånger som helst. Speciellt då man känner sig sliten.

Den gluggen är det inget fel på. Körde en liknande på F3 i många år.

Klapp
Bob
Körde den här gluggen 70-80 talet Med Nikon F2 Photomic och Nikkormat, för mina behov dög det. Sune Jonsson är en favorit ...
😁
Tack för stödet för inköp av begagnatgluggen! :)
/B
Ps. Testfilmen e nästan torr! 17.40! :)
Den boken beställde jag idag på ett antikvariat, lånat o läst flera gånger på biblioteket, men kände att jag ville ha den. Ska bli kul. LO



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg