Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4913 / Efterlysning, Gerilla, återvinning, morgonläsning, Antropocen och en del annat!

Vi lever i Antropocen, och då gäller det att lära sig att leva och dö i den här nya tiden också! Vi kan förlänga tiden genom att återanvända i stället för att gräva ännu djupare hål i Planeten! Så jag har satt i gång en äldre Nikonkamera, men behöver hjälp med att korrigera syninställningen!

.

Eyepiece Correction Lens heter den lilla grejen som jag behöver! Och jag behöver en sådan på +1 som passat på Nikkormat och hoppas någon har en sådan att avvara!

Och vad gäller övrigt i foto, så kommer 22 gerillabildutställare att hänga sina bilder i Vällingby Centrum i dag lördag den 25 januari! Från 13.00!
Passa på att besöka!

.

Vad gäller morgonläsning, så kommer morgontidningarna aningen osäkert numera på landet! ;) I går fick vi ingen tidning, i dag fick vi två tidningar! Och jag upptäcker att jag inte riktigt läst gårdagens tidning, även om jag läst den på nätet i går! Det e nå't konstigt att läsa nyheter på Nätet, jag har missat en hel del viktigt vid nätläsningen, det märker jag när jag läser tidningen på "riktigt" dagens efter!

För övrigt så blir det nog en längre skogspromenad i dag, för Roffe vill ut i skogen sa han nyss!

Å nästa helg, 1 och 2 februari, så är det bildutställning i Södertälje med en vidhängande kameraloppis!

Nog för nu!
/Bengan

Ps. Begreppet Antropocen föreslogs år 2000 av nobelpristagaren och atmosfärskemisten Paul Crutzen, som ser mänsklig påverkan av jordens miljö som så signifikant att det motiverar införandet av en ny geologisk epok.

Inlagt 2020-01-25 09:58 | Läst 2020 ggr. | Permalink
Hej. Jag hade samma problem med min Nikon F 3, men då fanns dom att köpa.
Kanske någon optiker kan hjälpa dig, att byta till passande Correction Lens? Annars avägda läsglasögon, Det funkade , när jag väntade på restade rätt lins.
/ Bengt H.
Helt klart bor det ett snubbeltroll i skärmen! När jag har skrivit och redigerat längre texter, tar jag ut en fysisk utskrift för den slutliga korrekturläsningen. Först då känns hanteringen säker.
Kanske den här, men lite moms förstås, tullavgift vet jag inte.


https://www.bhphotovideo.com/c/product/300681-REG/Nikon_4757_DK_17C_1_Diopter_for.html
ztenlund 2020-01-25 13:34
Nja, i vart fall inte utan någon form av adapter eller försök att plocka ur själva linsen:
http://www.throughthefmount.com/articles_back_finderacc.html

De lär gå att hitta i Sverige också (ev. beställningsvara dock), eftersom de passar de nyaste modellerna med rund sökare. Förvisso finns inbyggd dioptrijustering på dem, men om den inte räcker får man byta ut linsen.
Tack för tips och råd och intressanta länkar! :)
/Bengan



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg