Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4911 / De e svårt att hänga med i bildtempot med en analogkamera! :)

Får väl skylla mig själv! Men det kanske inte e så dumt, fotolångsamheten lov liksom! Visserligen hade jag Contax G2 med mig ute två gånger i dag, men det blev ändå inga bilder! Litet konstigt e det nog ändå!

Jag får för mig, alltså jag får för mig, att när jag har digitalkameran med mig, så kan jag ta en hel del bilder, och se'n när jag kommer hem, så bläddrar jag igenom och ser om några av bilderna blev bra!

Men när jag har analogkameran med mig, så tänker jag ofta före innan jag skall trycka av, å då blir det ofta ingen bild tagen! Eller färre bilder i alla fall! Vet inte om det är bra eller dåligt sätt att fotografera på! :)

För jag upplever i alla fall ingen skillnad på "konstnärlig" bildkvalitet, eller har man uttrycker sig om egna bilder, utan bara att bildsvinnet blir större med det digitala!

/Bengan

Ps. Kan vara att filmen e litet dyr också, som gör bildtempot e lägre med analogkameran! Kanske bra i så fall! ;)

Inlagt 2020-01-21 17:23 | Läst 1583 ggr. | Permalink
Jo, men det där händer även mig som bara kör digitalt: tar jag en digital M-Leica så "skärper" jag mig mer än om jag tar nån "småtting" i stil med Ricoh GR, och det resulterar i lite högre andel anständiga bilder (eller inga bilder alls, om det är en sån dag...).

Jag tror inte alls på det ofta sagda, att man blir mer noggrann och eftertänksam bara för man använder film, utan det är verktygens karaktär som avgör. Möjligen kan vetskapen att man slipper stå och soppa film efteråt göra en något mer benägen att ta några extra exponeringar...
Du får troligen bättre utdelning på dina analoga bilder än på de digitala. Jag menar fler bra bilder av antalet tagna.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg