Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4010 / Varför fota analogt där det e mörkt och skumt! :)

Mao, jag kunde inte låta bli att fota analogt inne på Fotografiska! Det e mörkt och skumt i vissa visningslokaler på Fotografiska, men bilderna e mycket fint spotbelysta! Så det blir stora kontraster!

Förra gången jag va på Fotografiska så fotade jag digitalt! Fantastiska grejer de här digitalkamerorna! Man kan skruva upp ISO nästan hur högt som helst! Å vilken skärpa man kan få! Så de här analoga bilderna blir inte alls i samma klass! Hur som helst, full öppning på 2,8, ett ISO mellan 400-800 på Tri-X! Och det blir såklart kornigt! Men det e äkta korn! ;)

Och det är något speciellt med det analoga! Men fråga mig inte vad det är! Och så e det även litet utmanande att fota analogt, speciellt i det här ljuset som va på Fotografiska! :) Å se'n e det litet pyssel för att få fram bilderna, framkallning typ, och så finns det damm på filmen! Men som tur e finns PS för att fixa bort dammet, men det kan ta litet tid! Som sagt, det här e nog även det en del av det speciella med det analoga, som få av dagens digitalfotografer prövat på! Se'n kan man göra kopior, men numera läggs ju de flesta av bilderna upp på nätet! Annars så har jag en egen kopist, Crimson! :) Crimson e bättre på att ta fram kopior än vad jag någonsin va!

.

Och det blir säkert mera analogt från min Contax G2, men även varvat med litet digtal Tri-X framöver!

/Bengan

Inlagt 2020-01-20 11:19 | Läst 1779 ggr. | Permalink
Jag tror ju inte så mycket på skillnaderna mellan kamerorna. Jag tror hellre att det mesta handlar om vem som håller i kameran, oavsett om den är analog eller digital (dialog? 🤔) VSB här.
//GöranR
Svar från Benganbus 2020-01-20 19:04
De e i alla fall självförvållat bökigare att fota analogt! :)
/B
Med en Leica M 10 Monochrome hade du kunnat vrida upp ASA-talet till 25 600 och fått mindre brus (korn) jämfört med Tri-X på 800 ASA! :)
/Mikael
Svar från Benganbus 2020-01-20 19:04
De e ingen sport att fota med Leica M10 Monochrome! ;)
/B
Hej,
Bra argument för analogt när man får lust att vara antik.
Klapp
Bob
Svar från Benganbus 2020-01-20 19:06
Man måste våga pröva litet olika världar, annart blir det lätt ensidigt! :)
/B
Hej Bengt.
Fina bilder.
Ha de gott.
Jerry
Svar från Benganbus 2020-01-20 19:07
Hej Jerry och tack för det!
Mvh Bengan



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg