Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4907 / Inga nyheter, bara gamla bilder! För jag fotar analogt! :)

Analogtempot e annorlunda, så om man vill hänga med i bildflödet i dag så får man antingen fota digitalt eller visa gamla bilder! Och då jag inte fotat ut Tri-X rullen än,  så får bli gamla bilder från arkivet dag!

.

Cajsa von Zeipel, konstnär!

Nog för idag!

/Bengan

Inlagt 2020-01-16 12:28 | Läst 1622 ggr. | Permalink
Men du har ju nyss framkallat! Då har du väl några nya att visa? Eller var du inte nöjd med dem?
Svar från Benganbus 2020-01-16 12:51
Den senaste framkallningen, den på en kvart med hårfön på slutet ;) de va tester av olika objektiv via två Amedeoadaptrar! Måste redovisa resultatat på Tårtan i går! Blev ett råkigt resultat! En adapter sannolikt felmärkt! Å de e klart att det känns litet surt att använda 70 kronor till en test! Men vad gör man! :)
/B

Ps. Fotade med Contax G2 på sta'n i går på se'n eftermiddag! Kemikazefoto, om man jämför med hur lätt det skulle vara att fota digitalt! Men man väljer såklart! :)
N Thomas Meldert 2020-01-16 13:33
Ursäkta, men jag förstår inte det där med att ta testrullar. Film kostar ju en del så jag vill ha skarp utdelning av varje rulle. Utan trams. Testa kan man göra med digitalkameror.
Svar från Benganbus 2020-01-16 15:45
Jag har ingen digital M Leica.... : ( /B
N Thomas Meldert 2020-01-16 17:49
Man kan låna =)
Svar från Benganbus 2020-01-16 19:13
De va bråttom! :)
B)
Ps. För övrigt vad gäller det analoga, så brukar jag lägga exponerade rullar i kylskåpet ett tag! Men det brukar jag sällan berätta i bloggen, för det kan oroa folk! ;)
Det oroade så mycket en gång så att Micke Borg kom hem till mig med två framkallningsdosor!
Mycket trevligt, jag höll med öl och korv!
Vad är det då för mening att fotografera analogt, när man inte kan fylla en film med 36 bilder inom 1 vecka och framkalla 1 film varje vecka? Det tar ju inte mer än 30 minuter att framkalla och att torka gör den ju själv :-) Ursäkta den skarpa frågan :-)
För min del stör det inte mig om du testar objektiv, och det går fel. Men jag tycker det är kul att se bilder du har tagit tidigare.. Det här är ju bra bilder. och för mig intressantare än olika tester. Men jag förstår ditt och Bobs intresse.
Ha det bra.
Bengt H.
.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg