Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4883 / Nördpyssel med kameraprylar så här efter Julen!

Det hör väl Julen till att pyssla med sina grejer! Och jag har klurat en tid över en Nikkor Rf-optik att ha på M Leica! Nikkoroptiken har en Nikon Rf-fattning, som mycket påminner om den Contax Rf-fattning som finns på Contax II och IIa typ! Men är ändå olik! Och det finns såklart adaptrar för att ha Nikkor Rf-gluggar på M Leica! Men jag provade med en adapter för Contax Rf-optik, bara för att prova! Men självklart så ligger skärpan inte rätt! Speciellt på nära håll! Och nära håll e det viktiga! (Jag har bloggat om det här förut) Funderade då på om jag skulle kunna förändra brännvidden på Nikkoroptiken! Funderade bara alltså!

Nu har jag fått möjlighet att göra en test med en adapter som är gjord just för Nikon-Leica! Det skall bli sehr intressant!

.



Och under tiden så har jag fotat med Jupiter-3 optik på M Leican! Men rätt adapter! :)

.

Och även satt en Jupiter-3 med Contax/Kiev-fattning på Fuji X-E1! Och jag tycker att de här gamla gluggarna e skarpa nog! Och så är de här objektiven historiskt intressanta också!

.

Och som tur har jag en mycket tålmodig testmodell för att se om skärpan ligger rätt! :) Tack för det kära modellen! Skärpan e ställd på ögat här! (Fotat på fri hand, sannolikt med en aning litet rörelseoskärpa) Och vad gäller den här objektivtesten, så kan man såklart vän av teknik och ordning ha synpunkter! ;) Här har man tex ingen aning om hur kanterna/hörnen tecknas, men då jag mest fotar människor, och mycket, mycket sällan tegelväggar och liknande, så funkar de här objektiven mycket bra! Optiken är från 1944 vad jag förstår! Inga nyheter e bra nyheter! :)

Och ha nu en god fortsättning på Julen!

/Bengan

Inlagt 2019-12-28 14:06 | Läst 2961 ggr. | Permalink
Tålmodig model./NE
Svar från Benganbus 2019-12-29 13:30
Så det gäller att sköta sig! :)
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg