Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4873 / Nikkor-optik på M Leica, och hur man stryper inflödet av likes!

Jag har framkallat några Tri-X filmbitar för att se hur skärpan ligger när jag fotar med ett Nikkor Rf-optik på M Leica via Amedeoadaptern för Contax! Inte så bra är det korta svaret!
Ett litet längre svar är, skärpan ligger några centimeter fel på 1 meters inställning!
Men det visste jag redan, men jag ville se exakt var skärpan låg fel inom närområdet! Ni som varit med några år i fotografin vet om problemet med Nikkor Rf optik på tex Contax! Och Amedeoadaptern e gjord för Contaxoptik! Och nu funderar jag på vad göra! Om jag skall göra något! Och om det går att göra något "enkelt!"

Men Nikkor Rf-optiken fungerar utmärkt på en digitalkamera typ Fuji X-E1! På en digitalkamera funkar det mesta! Se bilden här ovan! Men jag e inte riktigt nöjd med att bara kunna använda optiken på en digitalkamera! Optiken är en intressnat Rf optik för en analog Rf-kamera! Så varför inte använda optiken på den kameratyp som den e avsedd för, finns det säker någon som undrar? Bra fråga! ;)

Men jag skall ändå klura litet, klura alltså, inget annat, för det e bra för huvudet att klura, om det tex skulle gå att modifiera optiken litet! För det vore kul att kunna använda optiken på en M Leica! Men hallå, nu finns det ju Amedeoadapters just för Nikon Rf-optik för M Leica, säger såklart vän av ordning! Jag vet, inget nyhet i det heller! ;)

.

Å för att prata litet runt om det hela under tiden jag tänker, så är den här Nikkoroptiken en Sonnar-replika! Vad annars! Sonnar va inblandad även hos Canon! 
Å varför kopierade Nikon, Canon, Zunow och nu även 7Artisans på 2000-talet den här Sonnarkonstruktionen? Gissa! :)
Ok, det va de om det!

Å så va det hur man gör så man inte får in för många likes i en blogg typ!
Den här bloggen e faktiskt ett bra exempel på det!  Å vill jag ytterligare strypa inflödet av likes, så kan jag skriva typ några rader om Ugarit, och Ugarits betydelse för tolkningen av vissa avsnitt i Bibeln! Då sinar inflödet av likes till en liten rännil, å knappt det!
Ett tips om likesinflödet blir för stort!
Och hur ni skall få många likes, det vet ni säkert redan! ;)

Nog för nu!
/Bengan

Inlagt 2019-12-20 16:23 | Läst 1802 ggr. | Permalink
Kul att vi har så olika problem :-) Bengt. Även fotovärlden blir rikare när vi får vara lite olika! Många hälsningar/ Björn T
PS Oj, ursäkta, sabbade jag tanken nu?
Svar från Benganbus 2019-12-21 08:58
"Låt tusen blommor blomma", som han sa, va va det han nu hette! ;)
Litet sabb blev det! ;)
Ha det!
/B
”Å vill jag ytterligare strypa inflödet av likes, så kan jag skriva typ några rader om Ugarit, och Ugarits betydelse för tolkningen av vissa avsnitt i Bibeln! Då sinar inflödet av likes till en liten rännil, å knappt det!”

Gäller inte mig. Jag skulle läsa med intresse, och kanske även kommentera. Inte för att jag studerat Ugarit. Men däremot Bibeln. 😊
Svar från Benganbus 2019-12-21 08:58
Ugarit kommer! ;)
/B
Har du inte ett Nikon RF-hus nånstans i en garderob? Använd det på riktigt i så fall =)
Svar från Benganbus 2019-12-20 17:34
Den garderoben e tyvärr tom! Eftertankens kranka blekhet, som han prinsen sa! ;)
/B
Hej Bengt.Dina forskningar när det gäller objektiv, kopplingar till digitalt , analogt är. intressant., och kul att följa.
Jag kan ändå inte förstå att du kopplar det till likes och dagens fotografi.
Vilka fotografer dömer du ut. Anders Petersen. Mats Alfresson, Micke berg, Krister Klerius.Marcus Joansson. Björn Tundal Per erik Åström. Nils -Erik Larson Alf Johansson Som alltid visar bilder i sin blogg Spanerier, som är intressanta..??, Jag skulle kunna skriva många många fler ,som påverkat mig att bli bättre fotograf,utom du.
Samtliga jag har nämt och som sagt andra väldigt bra fotografer , kan vi som tur är, se deras bilder på fotosidan, Instagram, och vad jag förstår på FB.(Jag är inte med där) Men inte dina Bengt.. Inte på Instagram Inte på fotosidan, annat än försöksbilder analogt eller kobination digitalt på din tålmodiga fru,.eller någon bild på din vask ,med en framkallningsdosa.
Varför Bengt ! tjafsar du om Likes?. Vilka av de stora fotografer med tyngt, som lägger ner så mycket tid på sitt fotograferande Tjafsar om det! En sådan skitsak!
Eller varför antydan att det digitala är på något sätt ett nutida fusk?
Jag tror att du riskerar att tappa respekt, om du fortsätter med nedlåtande tankar om nutida fotografi.
Ta Bob Bovin som exempel. Samma intresse som du. Gamla kameror test av gamla objektiv. om de funkar.Samtidigt dokumenterar han nästan dagligen Lund.Ibland Analogt, i bland digitalt. Varför inte ta lärdom av det .Du bor i Gnesta. Plåta på ! Analogt eller digitalt. Visa på oss Gnesta! Sådana bilder blir mer intressanta, än hur man går till väga hemma när man framkallar en rulle film, som vi aldrig får se.
Jag hoppas verkligen att du inte tar illa upp.
.Men jag tycker att tester av gamla kombinationer av kamera och udda objektiv framkallning hemma, inte har ett dugg att göra med våra aktiva riktigt bra fotografer som vill visa sina bilder på så väl FS FB eller Instagram, för att, enbart som du tror, få likes. Du måste tänka om om du inte vill stå ensam.
/ BengtH
Svar från Benganbus 2019-12-21 09:12
Hej Bengt
Jag har litet svårt att hänga med här....! Men jag tror att jag kanske förstår....?
Du tycker jag sysslar med fel saker, och skriver om fel saker i bloggen... ?
Så uppfattar jag det i stort vid en genomläsning så här på förmiddagen!
Men om du tycker jag skriver fel, och gör fel saker i mina bloggar, för jag tror det e svårt att skriva så det passar alla, så läs inte mina bloggar!
Så skulle i alla fall jag lösa problemet! ;)
/B
bassa 2019-12-21 09:23
Jag menar väl Bengt!
God jul på dig.
Det här med Ugarit etc är högeligen intressant. Liksom hur man får många likes, eller undviker.
Jag har nog inget säkert recept på hur man får många likes. Däremot har jag diskuterat mekanismer runt det här i ett blogginägg, bland annat med målgrupp etc, som kan generera tydlig uppskattning.
Sen, personligen kan jag tycka att det är trevligt att bli uppskattad som bildberättare, och få många likes. Ett litet bevis på att man i så fall gör något rätt.

Men det är en helt annan sak, jämfört med att på ett målmedvetet plan vilja utvecklas som fotograf. Då duger inte hjärtliga men intetsägande gillanden. Då ska det hellre vara kritik i ordets bemärkelse, lärarstuk liksom, som kan vara både positiv och negativ men som hela tiden strävar efter att förbättra, utveckla etc. Och om det här finns också outtömliga källor till fortsatt diskussion.
//GöranR
Svar från Benganbus 2019-12-21 08:59
Vi fortsätter att läsa det här problemet vid nästa fotofika Göran! :)
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg