Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4870 / Raketmotorn i källaren går fint nu!

Idag va det service på pelletsbrännaren! Någon timmes jobb i maskinrummet och i servicehallen! Efter avstängning av pelletspannen så måste jag vänta tills pannan har svalnat! Under tiden pannan kallnar så tar jag en påtår! :) Se'n lyfter jag ur "raketmotorn" och kör den med det 24-hjuliga transportfordonet, nåja, jag bär motorn till servicehallen, nåja, servicehallen de e ett litet rum vi har i undervåningen där man kan stå och skruva! Och "raketmotorn" är inte köpt på IKEA! ;)
Och det e bra ljus här i servicerummet och så har jag en dammsugare beredd!

.

Efter isärtagning så består det mesta jobbet av att skrapa bort fastbrända sotrester i dysan! Dysan, de e utblåsningsröret på raketmotorn! Se'n skall några avstånd i motorn kollas och en liten varningslampa torkas av! Lampan talar om att bränslet tänder!

.

Här e en bild av hur det hela ser ut!
Se'n ihopmontering och att sätta tillbaka motorn i pannan för testkörning! När jag testkör raketmotorn så tutar jag i en siren så boende i området fattar vad det är för tjutande ljud som hörs! ;) Men för övrigt så e det här en miljövänlig raketmotor, den drivs av små träbitar från svenska norrländska skogar! Ren luft och ekologisk natur gör det här bränslet! Man kan såklart köpa billigare bränsle, från ett land på andra sidan Östersjön, där mal man ner litet av varje till raketbränsle, typ gamla järnvägsslipers med kreosol vad jag hört och läst på nätet!  ;)

Nu e det här beskrivningen av händelseförloppet, händelseförloppet = isärtagning. transport till servicehallen, provkörning och vad gäller olika typer av bränsle, inte riktigt med sanningen överensstämmande, men ni fattar! :) 

Å i morgon Tårtan!
/Bengan

Inlagt 2019-12-17 18:47 | Läst 1106 ggr. | Permalink
Med lite fantasi (och inte så lite, heller) ser sprängskissen ut som en Bladare med 45° prismasökare. :-)
Heritage 73 2019-12-18 23:01
Tänkte precis samma sak, något "Hasselbladskt".



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg