Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4868 / Inga nyheter e bra nyheter, även för klimatet!

Man kan använda gamla fotogrejer ganska länge och ha kul ändå! Tycker i alla fall jag! :) Och gamla grejer e ju redan tillverkade, så miljöuttaget e redan gjort! Kameran på bilden här ovan e gammal, med dagens mått mätt, och optiken e ännu mycket äldre, också det med dagens mått mätt! För allt blir ju fortare äldre numera! Kan väl bero på att grejerna inte håller så länge heller! Planerad livslängd, brukar man kalla det! Och med en bra marknadsföring så blir fungerande grejer ändå äldre och tråkigare och hindrar den konstnärliga utvecklingen hos fotografen som då såklart bör köpa det senaste!

Hur som helst, min vinterkamera, den på bilden här ovan, e gammal som sagt, men funkar mycket bra och är inspirerande att fota med! Tycker i alla fall jag!
Hittade nyss en gammal artikel om hur bra min gamla Fuji-X-E1 är! Jag tycker det stämmer fortfarande fast kameran e så gammal!
Läs mer om min gamla kamera här!

/Bengan

Ps. Sista Tårtan för det här året nu på onsdag!

Inlagt 2019-12-16 17:19 | Läst 1286 ggr. | Permalink
Hej Bengt. Jag har en likadan. Den är mycket bra. Men ett problem som gjorde att jag bytte upp mig, var sökaren som jag upplevde blir väldigt mörk i motljus eller starkt sidoljus.Annars som sagt en mycket bra kamera. Anledningen till att jag har den kvar är att en så bra kamera vill man inte kasta iväg för snart under tusenlappen.Skrämmande hur priset rasar på några år.
/Bengt H.
.
Svar från Benganbus 2019-12-16 19:24
De va mina fotokompisar som "lurade" mig att köpa en Fuji X-1! :) Jag höll på och surrade om att det inte fanns nå'n bra kamera att köra gamla Leica-gluggar på till ett hyffsat pris! De gör det visst sa mina kompisar! Å så blev det! Å håller helt med om sökaren e mörk i stark ljus!
Jag har också sett priser på en tusenlapp, det e en konstig konsumtionvärld det här!
/B
Jag var på väg att köpa en sån en gång i tiden, men det blev en X-T2 långt senare istället. Och nu är det FF. Vill kunna utnyttja bildcirkeln maximalt med mina gamla småbilds-objektiv, utan att behöva sätta en glasbit emellan. Det fungerar inte bra med brännviddsförkortare till en del optik.
Svar från Benganbus 2019-12-16 19:26
Visst e jag sugen på en FF, helt klart! Men än så länge funkar selleri! ;)
/B



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg