Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4865 / Less is more! Och test med vinterkameran! ;)

Summicron 35 mm, Fuji X-E1 och digital Tri-X

I dag va vi "barnlediga" några timmar, från Roffe alltså ;) det e bra för relationen säger man att vara barnledig litet då och då, å då åkte vi till Trosa och fikade! Vi trodde det skulle vara full fart på de kaféer som finns, men icke, det va lugnt och gott om plats! Vädret va väl siså där, men vi parkerade ändå nå'n kilometer från fiket för att få en promenad, för då smakar det ofta bra med kaffe och tilltugg efteråt!

Dagen va också en test med vinterkameran! ;) Att fota digitalt e lättare då det e dåligt ljus! Å nu e det dåligt ljus! Jag lovar! Å så har filmen, läs Tri-X,  blivit så himla dyr så jag låter rullarna vila sig ett tag i kylskåpet! Men för att inte göra övergången för svår, så lät jag flera funktioner i kameran likna det analoga! Manuell fokus, begränsad ISO och så en digital Tri-X! Först tänkte jag ha färg i kameran, ifall det dyker upp en färgbild, och se'n göra om det till svartvitt i PS! :)
Men då tänkte jag, våga litet, annars e du e en riktig tunnis! Ok tänkte jag, jag chansar väl då!
Mittåt, jag menar såklart, visst vågar jag! ;)

.

Här e vinterkameran! (Jag har visat kameran i en tidigare blogg)

Och då det blev mycket trevligt samtal, både när vi gick till fiket, och när vi satt på fikat, så jag glömde jag nästan bort att fota! Men en bild blev det i alla fall! Och jag tycker den här digitala Tri-X blir nästan lika bra som en analog Tri-X!  Å nu vet jag också att vinterutrustningen funkar, även utanför hemmet! :)

Som sagt, less is more!

/Bengan

Ps. Å så är det Tårtan på onsdag! Sista tårtan för det här året! Väl mött!

Inlagt 2019-12-15 19:32 | Läst 1094 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg